Altın Safran Belgesel Film Başvuruları Uzatıldı - Son Dakika
Yerel

Altın Safran Belgesel Film Başvuruları Uzatıldı

Safranbolu Belediyesi tarafından 16.’sı düzenlenecek olan Uluslararası Safranbolu Altın Safran Belgesel Film Yarışması başvuru tarihi uzatıldı.

07.09.2015 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Safranbolu Belediyesi tarafından 16.'sı düzenlenecek olan Uluslararası Safranbolu Altın Safran Belgesel Film Yarışması başvuru tarihi uzatıldı.

Safranbolu Belediyesi tarafından 'Kültürel Miras ve Korumacılık' ana temasıyla 16. kez düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Yarışması için son başvuru tarihi 18 Eylül olarak uzatılırken Altın Safran Belgesel Film Yarışmasının Jürisi de belli oldu. Jüri Başkanlığını Yönetmen Tevfik Şenol yaparken Senarist- Yönetmen Yaşar Taşkın Koç, Azeri Yönetmen Ramis Hasanov, Görüntü Yönetmeni Yusuf Güven, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı, Yazar- Yapımcı Yakup Ömeroğlu, TRT Yayın Denetleme Koordinasyon Kurulu Başkanlığından Yönetmen Mustafa Karakaya olarak belirlendi.

Fotoğraf yarışmasının jüri başkanı ise Ozan Sağdıç olacak. Jüride fotoğrafçılık alanında uzman isimler Fotoğraf Sanatçısı Hamit Yalçın, Tuna Akçay, Muammer Ulutürk, Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, Cengiz Göktaş, Bahadır Acar da yer alacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin de destek verdiği Safranbolu Belediyesi tarafından organize edilen festivalde; paneller, söyleşiler, konserler ve sergiler gibi birçok etkinlik yer alırken, festivalin ana teması olan "Kültürel Miras ve Korumacılık" vurgusuna teşvik için her yıl seçilen "En İyi Restore Edilen Ev" seçiminin sonucu da açıklanacak.

Ayrıca festivalde uluslararası platformda isim yapmış "Medeniyetleri Buluşturan Tarihi Adımlar Evliya Çelebi'nin İstanbul'u" isimli ödüllü belgeselin özel gösterimi ve sergisi, Aynalı Tüfek Gala Film Gösterisi, Ozan Sağdıç'ın Safranbolu' da Mekan Dia gösterisi de yer alacak. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altın Safran Belgesel Film Başvuruları Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement