Altıntop Kardeşlerin Dolandırılması Davası - Son Dakika
Güncel

Altıntop Kardeşlerin Dolandırılması Davası

Altıntop Kardeşlerin Dolandırılması Davası

Milli futbolcular Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin dolandırıldığı iddiasına ilişkin 3 sanığın yargılandığı davada, sanık Cemile Aylin Arslan hakkında yurt dışına çıkış yasağı konmasına karar verildi.

18.12.2012 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli futbolcular Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin dolandırıldığı iddiasına ilişkin 3 sanığın yargılandığı davada, sanık Cemile Aylin Arslan hakkında yurt dışına çıkış yasağı konmasına karar verildi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Cemile Aylin Arslan ve Semira Aydınay katılmadı. Duruşmada müdahil sıfatıyla bulunan Hamit ve Halil Altıntop kardeşler ile Fibabanka'nın avukatları hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Salih Öztürk, sanık Cemile Aylin Arslan'ın avukatı Ercüment Değer'i azlettiğini belirterek, Arslan'ın müdafisi olarak avukat Dilek Şahbaz Yılmaz'ın vekaletnamesini sunduğu belirtti.

Bunun üzerine söz alan avukat Ercüment Değer, "Cemile Arslan'ın beni azlettiğini yeni öğrendim. Bu sebeple sanık Semira Aydınay'ın müdafilik görevimden de istifa ediyorum. Yakalamalı sanık Hakan Gücün'ün müdafisi olarak davayı takip edeceğim" dedi.

Mahkeme Başkanı Öztürk, avukatlara hitaben "dosya ile ilgili kararımızı çıkaracağız, hazır mısınız" diye sorması üzerine avukatlar Dilek Şahbaz Yılmaz, dosyayı henüz tam olarak inceleyemediğini ifade ederek süre talep etti.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Öztürk de, "4-5 defadır ya çekilme ya da sanık tarafından azledilme oluyor" dedi.

Duruşmada söz alan müdahil avukatlar da "sanıklar Cemile Aylin Arslan ve Semire Aydınay, mahkemeyi oyalamak düşüncesinde devamlı avukat değiştirmektedirler" diye konuştular.

Fibabanka'nın avukatı, ayrıca sanık Cemile Aylin Arslan hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı verilmesini talep etti.

-Yaklaşık 3 yıl önce mütalaa verildi

Talep ile ilgili görüşü sorulan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Orhan Erbay da, 17 Mart 2010 tarihinde mütalaasını sunduğunu hatırlatarak, yurt dışına çıkış yasağı konusundaki talebi mahkemenin takdirine bıraktığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık Cemile Aylin Arslan'ın yurt dışına çıkışını yasakladı. Sanık Hakan Gücün'ün de yakalanmasının beklenmesine karar veren mahkeme heyeti, sanık avukatının istediği sürenin verilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıklar Cemile Aylin Arslan ve annesi Semira Aydınay ile teyzesinin oğlu Hakan Gücün'ün, "fikri ve maddi dayanışma içerisinde, zincirleme olarak bilişim sistemlerini ve bankayı aracı kılarak, haksız yarar elde ederek dolandırıcılık" suçunu işledikleri belirtiliyor.

Milli futbolcular Halil ve Hamit Altıntop kardeşlerin müşteki olarak yer aldığı iddianamede, 3 sanığın 2,5 ile 12'şer yıl arasında hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Muhabir: Enes Can

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Altıntop Kardeşlerin Dolandırılması Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement