Amasya'da Kiraz Teşvik Yarışması Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Amasya'da Kiraz Teşvik Yarışması Düzenlendi

Amasya'da Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında kiraz teşvik yarışması düzenlendi.

21.06.2012 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında kiraz teşvik yarışması düzenlendi.

Amasya Tamimi'nin yazılarak yayımlanmasının 93'üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında geleneksel olarak düzenlenen festival, çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Etkinlikler kapsamında Şehzade Gezi Yolu'nda Amasya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kiraz teşvik yarışması düzenlendi.

Programda konuşan Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Amasya'nın tarihi ve turistik bir kent olmasının yanı sıra tarımda da iddialı olduğunu belirtti.

Tarımsal üretimin artması dışında kalitenin artırılması yönünde çalışmalar olduğunu kaydeden Öz, "Devletimizin tarım ve hayvancılık konularında üreticiye ciddi desteklemeleri var. Bunun dışında biz İl Özel İdaresi olarak da meyvecilikte elma, kiraz üretimi başta olmak üzere önemli desteklemeler veriyoruz" dedi.

Öz, söz konusu kiraz teşvik yarışmasını Amasya misket elmasında da yapmak istediklerini belirtti.

Jürinin seçim yapmakta zorlandığı yarışmaya il genelinden 87 kiraz üreticisinin katıldığını belirten Amasya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, kirazın misket elmasından sonra gelen tarımsal ürünlerin başında olduğunu söyledi.

Amasya'nın tarım şehri olduğunu vurgulayan Gülbay, "Amasya'da tarım faaliyetleri arasında meyvecilik önemli bir yer tutmakta. İlimiz meyve yetiştiriciliği bakımından son derece uygun iklime sahip Türkiye'nin vitrin illerinden biridir" diye konuştu.

Gülbay, kiraz üretiminin son 10 yılda yüzde 60 oranında artarak 30 bin tona ulaştığını ifade etti.

Değerlendirme sonunda Mustafa Yalçın birinci, Ahmet Şen ikinci ve Recep Teyyare üçüncü seçildi. Yarışmada ilk 10'a giren üreticilere para ve çeşitli tarımsal aletler hediye edildi.

Yarışmada dereceye giren kirazların Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan'a gönderileceği belirtildi.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Yayıncı: Orhan Topal - AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya'da Kiraz Teşvik Yarışması Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement