AMD, Son 13 Yılın En Yüksek Hisse Değerine Ulaştı - Son Dakika
Teknoloji

AMD, Son 13 Yılın En Yüksek Hisse Değerine Ulaştı

AMD, Son 13 Yılın En Yüksek Hisse Değerine Ulaştı

Xbox'ta AMD yongaları ve grafik kartlarının kullanılacağının duyurusu, şirketin hisse senetlerini artırdı.

10.06.2019 20:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AMD'nin hisse değerleri 13 yıldır görülmemiş bir seviyeye doğru yaklaşıyor. Yonga üreticisinin borsada işlem gören hisseleri pazartesi günü 33,95 doları gördü. Bu rakam, şirketin Mart 2006 yılında gördüğü 34,14 dolarlık zirvenin sadece %1 altında bulunuyor. Bu, ayrıca Mart 2006'dan bu yana şirketin gördüğü en yüksek değer oldu.

AMD, Son 13 Yılın En Yüksek Hisse Değerine Ulaştı

Microsoft, Electronic Entertainment Expo'da (E3) "Project Scarlett" olarak adlandırılan yeni nesil Xbox konsollarında AMD'nin grafik kartlarının ve bilgisayar yongalarının kullanılacağını duyurdu. En büyük rakibi olan PlayStation da AMD'nin yongalarını kullanacağını duyurmuştu.

Eylül 2015'te hisseleri yaklaşık 2 dolar olan AMD, o günden bugüne yaklaşık 20 katlık bir değer artışı yaşadı. Şirket hisselerinin bu kadar değerlenmesinde kazandıran anlaşmaların yapılmasının payı oldukça büyük.

Wells Fargo analisti Aaron Rakers yazdığı duyuruda "AMD, oyun konsolları pazarındaki üst seviye işlemci ve ekran kartı konumunu güçlendirdiği için hala pozitif olarak düşünülmeli." dedi. Şirketin değeri bu sene içerisinde %81'lik bir artış yaşadı.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji AMD, Son 13 Yılın En Yüksek Hisse Değerine Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement