'Amgen Teach Bilim İçin El Ele' Projesi, 4'üncü yılında - Son Dakika
Güncel

'Amgen Teach Bilim İçin El Ele' Projesi, 4'üncü yılında

\'Amgen Teach Bilim İçin El Ele\' Projesi, 4\'üncü yılında

European Schoolnet koordinasyonunda, Amgen Vakfı tarafından yürütülen Amgen Teach Bilim İçin El Ele projesi, fen bilimleri öğretmenlerini 4'üncü kez öğrenci sırasına oturtuyor.

05.09.2017 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl programa katılan 60 öğretmen, 6-7-8 Eylül tarihlerinde Ankara'da ODTÜ kampüsünde yaparak, yaşayarak, deneyerek ve sorgulayarak öğrenme yöntemlerini keşfedecek.

Öğrencilerin düşünme becerileri, akademik başarıları ve bilime karşı olan tutumlarında pozitif etkiler geliştirmeyi amaçlayan Amgen Teach Bilim İçin El Ele projesi, Türkiye'de dördüncü yılını dolduruyor. Şimdiye kadar Türkiye'nin dört bir yanından 500'ün üzerinde öğretmen aracılığıyla 50 binin üzerinde öğrenciye ulaşan proje aralarında İtalya, İrlanda, Fransa, Çek Cumhuriyeti'nin de dahil olduğu 10 Avrupa ülkesinde uygulanıyor.

'TÜRKİYE, EN BAŞARILI UYGULAYICI'

Eğitimcilerin eğitilmesi yoluyla binlerce öğrencinin fen bilimlerine ilgisini artırmayı başaran projede Türkiye, European Schoolnet tarafından 'En İyi Uygulayıcı Ülke' seçilmişti.

Her yıl Türkiye genelinden yüzlerce başvuru alan projeye ancak sınırlı sayıda öğretmen kabul edilebiliyor. 3 günlük seminere katılan öğretmenler, fen bilimlerini teoriye dayalı klasik tarzda ders anlatımından çıkararak; eğlenceli, ilgi çekici, eğitici ve sorgulayıcı hale getirmenin yöntemlerini keşfediyor. Proje kapsamında bu yıl, 60 fen bilimleri öğretmeni eğitime katılabiliyor.

Projenin 4 yıldır Koordinatörlüğünü yürüten Prof. Dr. Murat Günel, Van'dan, Tekirdağ'a kadar pek çok ilden yüzlerce biyoloji, kimya ve fen bilgisi öğretmeninin projeye başvurduğunu belirterek, 'Aldığımız yüzlerce başvuru, öğretmenlerin mesleki eğitime ne derece ihtiyaç duyduğunun en açık göstergesidir.' diye konuştu.

Bu yıl eğitimler, Ankara'da 6-7-8 Eylül'de düzenleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Amgen Teach Bilim İçin El Ele' Projesi, 4'üncü yılında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement