Anamur'da Yazar Osman Şahin'le Söyleşi Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Anamur'da Yazar Osman Şahin'le Söyleşi Düzenlendi

Anamur'da, sanatında 40.yılını geride bırakan ünlü yazar Osman Şahin'le söyleşi düzenlendi.

07.10.2011 11:20

Anamur'da, sanatında 40. yılını geride bırakan ünlü yazar Osman Şahin'le söyleşi düzenlendi.

Eğitim-Sen Anamur Şubesi tarafından düzenlenen söyleşiye gazeteci-yazar Güngör Türkeli, öykü yazarı Mustafa Yalçıner, Kütüphaneler Genel Müdürlüğü'nden emekli Gökçin Yalçın, sendika üyeleri ve davetliler katıldı.

Söyleşi'de Türkeli, Yalçıner ve Yalçın, yazar Şahin'in hayatını, sanatçı kişiliğini ve edebi özelliklerini anlattı.

Gökçin Yalçın, Anamur'da Osman Şahin sinema günleri düzenlenerek Şahin'in eserlerinden sinemaya uyarlanmış filmlerin gösterilmesi önerisinde bulundu.

Bu öneriyi olumlu karşılayan Eğitim-Sen Anamur Şubesi Temsilcisi Mustafa Bakır, bu konuda gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Daha sonra söz alan Osman Şahin, Ahmed Arif'in "Anadolu'yum ben" adlı şirini okuyarak başladığı konuşmasında şunları kaydetti:

"Çocukluğum benim zenginliğimdir. Sıfırın altından başlamak bazen iyidir. Her şeye yeniden başlıyorsunuz. 10 yaşında köy enstitüsüne gittiğimde kaç numara ayakkabı giyiyorsun diye soruldu ne diyeceğimi bilemedim. Ben o zamana kadar bir insanın ayağının numarası olacağını bilmiyordum. Çünkü ben o zamana kadar yalın ayaktım. Bunları acındırmak için anlatmıyorum. Bir çağdaş Alman yazar 'bir yazarın çocukluğu onun baka kasasıdır' diyor."

Şahin, Bulgaristan'ın Rusçuk kenti doğumlu Elias Canetti ve birçok Türk yazarın söylediği "yazarın sanatı kendi ülkesinin acıları üstünde yükselmelidir" sözünden etkilendiğini belirterek, "Kendi ülkesinin acısını görmeyen bir sanatçı sanatçı sayılmaz. Kalemini satmış sanatçı zaten sanatçı değildir. Bir yazar dünyada nereyi iyi biliyorsa orayı yazmalıdır. Bugün en büyük romancılara baktığımızda onlarında en iyi bildikleri yerleri yazdıklarını görürüz" dedi.

" Karacaoğlan'a Yunus'a sahip olmak bizim şansımız ve zenginliğimiz" diyen Osman Şahin, 17 yaşında öğretmelik yapmak için gittiği Güneydoğu'da gördükleri ve yaşadıklarının kendini yazar yaptığını belirterek, "Fırat'ın kıyısında yaşadıklarım beni yazar yaptı" diye konuştu.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anamur'da Yazar Osman Şahin'le Söyleşi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement