Ankara'da özel halk otobüsleri benzin fiyatları sebebiyle seferlerini durdurdu! Mansur Yavaş olayla ilgili konuştu: Karşılamamız mümkün değil - Son Dakika
Güncel

Ankara'da özel halk otobüsleri benzin fiyatları sebebiyle seferlerini durdurdu! Mansur Yavaş olayla ilgili konuştu: Karşılamamız mümkün değil

Akaryakıta gelen yeni zamlar özel halk otobüsçülerini isyan ettirdi. Ankara Özel Halk Otobüsleri şoförleri Ulus'ta basın açıklaması ve eylem yaptı. Konu ile ilgili açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da hizmet veren özel halk otobüsü ve dolmuşçu esnafı, artan akaryakıt maliyeti karşısında ulaşım bedelinin en az 8 lira olmasını talep etmektedir. Bugünkü ekonomik şartlarda, bu talepleri ne vatandaşlarımızın ne de Belediyemizin karşılaması mümkün değildir." dedi.

09.03.2022 21:55  Güncelleme: 21:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle benzin fiyatları da ciddi yükselişe geçti. EPGİS tarafından bugün yapılan açıklamada önce benzine 79 kuruş, motorine ise 2 lira 25 kuruşluk zam geldiği belirtilmişi. EPGİS akşam saatlerinde ise zamların geri çekildiğini duyurdu.

KONTAK KAPATMA KARARI ALDILAR

Art arda gelen zamlar nedeniyle büyük yükün altında kalan dolmuşçular da zamlar nedeniyle hizmet vermeyeceklerini duyurdu. Şoförlerin bu çıkışının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan jet açıklama geldi.

"TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ"

Yavaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Özel halk otobüsü ve dolmuşçu esnafımız artan maliyetler karşısında hizmete devam edemeyeceklerini bildirdi. Mağduriyet yaşamamanız adına tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. En kısa sürede çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÜCRETSİZ TAŞIMA BEDELİNİ KARŞILAMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

Yavaş'ın açıklaması şöyle:"Ankara'da hizmet veren özel halk otobüsü ve dolmuşçu esnafı, yaşanılan ekonomik zorluklar ve artan akaryakıt maliyeti karşısında ulaşım bedelinin en az 8 lira olmasını talep etmektedir. Özel toplu taşıma esnafları ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının belirlediği ücretsiz taşıma bedelinin de Belediyemiz tarafından karşılanmasını talep etmektedir. Bugünkü ekonomik şartlarda, bu talepleri ne vatandaşlarımızın ne de Belediyemizin karşılaması mümkün değildir.

"TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ"

Özel toplu taşıma esnafı, bu koşullarda 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren hizmetlerine devam edemeyeceklerini bildirmiştir. Bu süreçte vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesi için Belediyemizin tüm imkânları seferber edilecektir. Yine de vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için çözüm üretilene kadar, imkânları varsa özel araçlarını tercih etmelerinin uygun olacağını düşünmekteyiz.

"ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Şunun bilinmesini isterim ki, artan akaryakıt maliyetleri karşısında vatandaşlarımızın da esnafımızın da mağdur edilmeyeceği çözüm üretme çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Sevgili hemşerilerime saygılarımla bildiririm."

Ankara\'da özel halk otobüsleri benzin fiyatları sebebiyle seferlerini durdurdu! Mansur Yavaş olayla ilgili konuştu: Karşılamamız mümkün değil

Son Dakika Güncel Ankara'da özel halk otobüsleri benzin fiyatları sebebiyle seferlerini durdurdu! Mansur Yavaş olayla ilgili konuştu: Karşılamamız mümkün değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Caner kayalı: Başkan kolay zamanda herkes yönetir,yönetici olur.Mesele zor zamanlarda çözüm üretebilmektir.Senin anlattığın çözümsüzlüğün mealidir.Sen tercüme etmesen bile konuyu milletimiz bilir.Esas söyleyebileceğin değişik,başkalarının akıl edemeyeceği bir fikrin varsa kıymeti harbiyesi olur.Yoksa senin yaptığın lafı güzaftır.Eğer büyük şehirleri hazır devraldığınız halde 3. yılda sızlanmalar başladı ve sonunda kontağı kapattıysanız bunu da kendi ağzınızdan ilan ediyorsanız daha konuşulacak bir şey yoktur. 15 28 Yanıtla
  • Nail Kusoglu: Caner kayalı ülkeyi yönetenlerin hiç suçu günahı yok değil mi? Ülkede tek sorun sadece İstanbul ve Ankara da. Diğer bütün iller ve halk güllük gülistanlık için de. Yorum yaparken laf olsun torba dolsun diye yapmayın kardeşim. 1 0 Yanıtla
  • Hakan Kurt: burda yorum yapmak kolay güzel kardeşim sen asgari ücretle evini döndür önce sonra siyaset yaparsın hadi evine simdi 1 0 Yanıtla
  • ömer faruk KOLBAŞI: evet mansur bey şimdi göster maharetli başkanlığını da görelim öyle boş maval atmak kolay halkın mağduriyetini gidermek senin görevin ne olacak bu milletin ulaşım sorunu hodri meydan buyur bekliyoruz 0 0 Yanıtla
  • Adıyaman'da motosikletin çarptığı anne ve oğlu yaralandı
    15:38 Adıyaman'da motosikletin çarptığı anne ve oğlu yaralandı

    Adıyaman'da Yusuf K. idaresindeki motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan Tülay T. ile oğlu Ramazan Efe T.'ye çarptı. Kazada anne ve oğlu yaralandı. Yaralılar Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Edremit'te kovalamacada yakalanan gençlerden 8 gram esrar çıktı
    15:38 Edremit'te kovalamacada yakalanan gençlerden 8 gram esrar çıktı

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde polis ekipleri tarafından dur ihtarına uymayan motosikletli 2 genç yakalandı. Kovalamaca sırasında şahıslardan atılan peçetelerde 8 gram esrar ele geçirildi.

  • Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı Ziyaret Etti
    15:36 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı Ziyaret Etti

    Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı ziyaret ederek, ikinci dönemde de birçok önemli projenin hayata geçirileceğini belirtti.

  • Afyonkarahisar'da Kuraklık Nedeniyle Yağmur Duası ve İmece Yemeği
    15:35 Afyonkarahisar'da Kuraklık Nedeniyle Yağmur Duası ve İmece Yemeği

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Özburun beldesinde yaklaşık 100 kişi, kurak geçen havalardan dolayı yağmur duasına çıktı. Yağmur duasının ardından köylüler, imece usulüyle 51 koyun kestirip yaklaşık 4 bin kişilik yemek dağıttı. Vatandaşlar, yağmur yağması için yapılan etkinliklere devam edeceklerini belirtti.

  • UNICEF, Adana'da depremden etkilenenlere adli yardım tırını Türkiye Barolar Birliği'ne teslim etti
    15:35 UNICEF, Adana'da depremden etkilenenlere adli yardım tırını Türkiye Barolar Birliği'ne teslim etti

    UNICEF tarafından depremden etkilenen çocuklara ve bakım verenlere hukuki yardım ve destekte bulunmak amacıyla hazırlanan 'YASA' adlı yardım tırı, Adana'da düzenlenen törenle Türkiye Barolar Birliği'ne teslim edildi. Tırda, avukatların doğrudan çocuklarla ve bakım verenlerle görüşebileceği odalar, toplantı odası, bilgisayarlar, televizyonlar, yardımcı personelleri için ayrılan alanlar, duşa kabinler ve engelleri rampalarına kadar her şey düşünülmüş. Bu tır sayesinde avukatlar, depremzedelere doğrudan ulaşarak adli yardım sağlayabilecekler.

  • Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen kan bağış kampanyası büyük ilgi gördü
    15:35 Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen kan bağış kampanyası büyük ilgi gördü

    Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kızılay Adıyaman Kan Merkezi tarafından düzenlenen kan bağış kampanyasına vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildi. Bir gün sürecek olan etkinlikte 150 ünite kan toplanması hedeflenirken, kan bağışının insan sağlığına iyi geldiği ve hayat kurtardığı vurgulandı. Kan bağışında bulunan vatandaşlar ise mutluluklarını dile getirdi.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu kapsamında 22 tesisin açılışı yapıldı
    15:34 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu kapsamında 22 tesisin açılışı yapıldı

    Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu bünyesinde Alman Kalkınma Bankası (KFW) yürütücülüğünde gerçekleştirilen proje çerçevesinde 12 ilde 22 tesisi içeren projelerin eş zamanlı açılışı yapıldı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, açılış töreninde yaptığı konuşmada, tesislerin gençlere hizmet vereceğini ve Türkiye'nin gençlik ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışırken dışarıdan gelen gençlere de hizmet etmekte zorlandığını belirtti.


Advertisement