Ankara'da Partilerarası Bayramlaşma (6/son) - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Partilerarası Bayramlaşma (6/son)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı ile Parti Meclis Üyeleri Umut Akdoğan ve Gaye Usluer'i bayram dolayısıyla MHP'ye yaptıkları ziyarette MHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Ayhan, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bulduk Özdemir karşıladı.

29.07.2014 14:51

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı ile Parti Meclis Üyeleri Umut Akdoğan ve Gaye Usluer'i bayram dolayısıyla MHP'ye yaptıkları ziyarette MHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Ayhan, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bulduk Özdemir karşıladı.

Türkiye'nin yakın coğrafyasında yaşanan olaylar nedeniyle buruk bir bayram yaşandığını belirterek, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını vahşet olarak değerlendiren Halıcı, "Hükümetin, bu konuda sadece konuşmayı bırakıp, daha aktif ve daha etkin bir rol oynaması gerekir" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan ise Türkiye'de siyasi, ekonomik ve sosyal alanda en yüksek mutabakatı sağlanması gerektiğini kaydederek, "Böyle bir uzlaşmanın yapılabileceğine dair emareler de son Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılmış olan mutabakatta ortaya çıkmıştır. Bundan sonra bu tür memleketin önemli meselelerinde mutabakat sağlanabileceği görülmüştür" diye konuştu.

-HAKSIZLIĞA UĞRANILDIĞINDA, CHP OLARAK ÜZERİNE GİDİYORUZ-

"Emniyet mensuplarına yönelik yapılan operasyon ve uygulanan muameleyi nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki bir soru üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Halıcı, yapılan uygulamaların yanlış olduğunu belirtti.

Zaman zaman bu yanlışlara dönük eleştiriler getirilebileceğini ancak bunun herhangi bir kesimi müdafaa etme anlamında olmadığını kaydeden Halıcı, hükümetin, yargıya, emniyete ve orduya her zaman müdahalelerde bulunduğunu, etkilemeye çalıştığını ve kendi politikası doğrultusunda yönlendirmeye çalışan bir tutum içinde olduğunu iddia etti. Halıcı, "Tüm bunların tamamına karşıyız. Bunları siyasi nedenlerden arındırıp, tamamen hukuka bırakmak gerekiyor" dedi.

-HÜKÜMET TEDBİR ALMADI-

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan ise paralel yapıya yönelik yapılan operasyona ilişkin Başbuğ-Erdoğan arasında ortaya çıkan diyalogu hatırlatarak, iktidarı yaşananlara karşı tedbir almamakla suçladı. Ayhan, "Sayın Başbakan'ın danışmanlarının, bunu bir komplo olarak, kumpas olarak değerlendirdiğini de dikkate aldığınızda hükümetin bu olayların bir kısmında daha önceden var ise haberdar olduğunun ortaya çıktığını görebiliriz. Buradaki önemli konu, bu işin doğru olup olmaması değil, hükümetin uzun süredir birlikte olduğu bir grubu birden farklılaştırıp, onların muhalefetle ilişkisini kurma çabasıdır" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara'da Partilerarası Bayramlaşma (6/son) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement