AYDIN KÜLE DÖNEN EVLERİNE YENİDEN KAVUŞTULAR - Son Dakika
Güncel

AYDIN KÜLE DÖNEN EVLERİNE YENİDEN KAVUŞTULAR

AYDIN'ın Karpuzlu ilçesinde evi çıkan yangında küle dönen sokakta kalan Hafize Ulu (92), biri zihinsel ve bedensel engelli iki oğlunun imdadına yetkiler yetişti.

26.05.2021 13:50  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN'ın Karpuzlu ilçesinde evi çıkan yangında küle dönen sokakta kalan Hafize Ulu (92), biri zihinsel ve bedensel engelli iki oğlunun imdadına yetkiler yetişti. Yanan evin tadilatı yapılıp, eşyaları yenilendi. Anne ve 2 oğlu, yeniden evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Karpuzlu'nun kırsal Ömerler Mahallesi'ndeki Hafize Ulu'ya ait tek katlı evde, geçen 4 Mart'ta saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Elektrik kontağından çıkan yangında, alevler kısa sürede tüm evi sardı. Yangın sırasında evde bulunan Zekeriya Ulu (58) dışarı çıkıp canının kurtarırken, annesi Hafize Ulu ile bedensel ve zihinsel engelli kardeşi Sezgin Ulu (41) evde mahsur kaldı. Zekeriya Ulu, yardıma koşan bir yakını ve komşularıyla birlikte içeride mahsur kalan annesi ve kardeşini son anda kurtarırken, bir yandan da durum itfaiyeye bildirildi. İtfaiye ekipleri su sıkarak alevleri söndürürken, ev kullanılmaz hale geldi. Evsiz kalan yaşlı kadın, iki oğlu ile geçici olarak mahalledeki yakınlarının yanına sığındı. Anne ve 2 oğlunun yardım çağrısına sessiz kalmayan yetkililer ailenin evini yeniledi.

YENİDEN SICAK YUVALARI OLDU

Evleri yandıktan sonra bir yakınlarının yanına sığınan Ulu ailesine yardıma koşan, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Karpuzlu Kaymakamlığı ve Karpuzlu Belediyesi'nin destekleriyle ev yeniden onarılarak eski haline dönüştü. Yanan eşyaların ise yenisi alındı. Küle dönen evlerini yenilenmiş gören aile büyük sevinç yaşadı. Anne Hafize Ulu'da aylar sonra evlerine kavuştukları için çok mutlu olduğunu söyleyerek destek verenlere teşekkür etti.

Kuzenleri olarak onlara her türlü destekte yardımcı olan Asım Ulu ise, "Evleri yanan aile çok zor duruma düştü ve zor günler geçirdiler. Çok şükür bugünleri gördüler. Emeği geçenlerden Allah razı olsun? dedi.

AYDIN KÜLE DÖNEN EVLERİNE YENİDEN KAVUŞTULAR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AYDIN KÜLE DÖNEN EVLERİNE YENİDEN KAVUŞTULAR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement