Antakya Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Antakya Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Antakya Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında devam eden toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

28.01.2012 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antakya Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında devam eden toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Belediye Meclis Salonunda düzenlenen ve 234 işçi personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imza töreninde yaptığı konuşmada, ilk yıl için yüzde 2,68'lik enflasyon farkı ile birlikte düşük maaş alan personele yüzde 22,68 oranında, yevmiyesi yüksek olan personele ise yüzde 10,68 oranında zam yapıldığını belirtti.

İkinci ve üçüncü yılın zam oranlarının memur maaşlarına yapılacak zam artışları ile enflasyon farklarına göre düzenleneceğini vurgulayan Savaş, masanın her iki tarafında değil, aynı tarafında olduklarını ve bu şekilde hareket ettiklerini söyledi.

Savaş, her zaman işçinin, memurun yanında olduklarını bildirerek, hem belediyenin hem de işçilerin memnun olduğu bir toplu sözleşme imzaladıklarını ifade etti.

Belediye-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Abdi Ataç ise Türkiye şartlarında iyi bir toplu sözleşmeye imza attıklarını, amaçlarının işçilerin yaşam standartlarını yükseltmek ve Antakya'ya hizmet etmek olduğunu kaydetti.

Sözleşmenin sonuçlanmasından mutlu olan işçiler, davul-zurna eşliğinde halay çekti.

Toplu sözleşme imza törenine Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Çaparali ve Mehmet Bozkurt, Özel Kalem Müdürü Abdullah Okur, sendika yöneticileri İbrahim Telli, Mustafa Köseoğlu, işyeri temsilcileri Ercan Salcan, Tuncay Hasanoğlu ve işçiler katıldı.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antakya Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement