Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.BURDUR Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, çiftçilere yıl içerisinde Çiftçi Kayıt Sistemi'nde kayıtlı tarım arazisi büyüklüğü dikkate alınarak mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılacağı belirtildi.

19.12.2012 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Kaymakam Pamuk öğrenci Tuğrul Çağlar'a akülü arabasının teslim ederken

===

Çiftçiye mazot ve gübre desteği

BURDUR Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, çiftçilere yıl içerisinde Çiftçi Kayıt Sistemi'nde kayıtlı tarım arazisi büyüklüğü dikkate alınarak mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılacağı belirtildi. Çiftçilere dekar başına 2,5 lira toprak analiz desteği ödeneceğini açıklayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı mazot, gübre desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerin 31 Aralık'a kadar müracaatlarını yapmalarını istedi.

İl Müdürü Dallı, hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler, sebze ve meyve alanlarında dekar başına 4 lira mazot, 5 lira gübre desteği, yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri alanlarında dekar başına 6,4 lira mazot desteği, 6,3 lira gübre desteği ödeneceğini duyurdu. 'Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı 50 dekar ve üzeri her bir tarım arazisinin gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için yetkilendirilmiş laboratuvarlarda analiz yaptırılması gerektiğini aktaran Dallı, 50 dekarın altındaki tarım arazisi için bu şartın aranmadığını sözlerine ekledi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Müdürlükten görüntü

===

Dizilere bağımsız kurul önerisi

AFYON Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Murat Öngün, televizyonlarda yayınlanan dizilerin bilimsel ve bağımsız bir kurulun incelemesinden geçmesini önerdi. Dizilerinin insan yaşantısını olumsuz etkilediğini aktaran Öngün, bu konuda sosyolog ve psikologların da dahil edildiği bağımsız bir kurulun inceleme yapması gerektiğini kaydetti.

Öngün, "Ağlatan dizi de güldüren dizi de prim yapıyor. Toplumsal kaygılarla yapılan dizilerde ısrarcı olmak gerekir. Diziler, bireyi yalnızlaştırıyor, bireyi mutsuz hale getiriyor, oradaki yaşantıya özendiriyor. Gerçekle yüzleşilen anda, hayal dünyası ile gerçek dünyanın aynı olmadığını fark ediyoruzö dedi. Bu konuda akademik çevrelerden destek alınması gerektiğine dikkat çeken Öngün, "Diziler bilimsel bir kurul tarafından incelenmeli. Sansür de alabildiğine özgürlük de zarar veriyor" dedi

Dizilerin bilim insanları tarafından incelenmesi gerektiğini kaydeden Öngün, "Sosyologlar, psikologlar inceleyerek senaryo ve karakterlerin üzerilerinde durarak diziler yapılandırılmalı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu dışında bağımsız ve bilimsel bir kurul oluşturulmalı. Yokuş aşağı giden, freni patlamış bir kamyona benziyor televizyonlardaki diziler. Gençlerimiz kötü örnek alıyor" diye konuştu.

Dizi karakterlerinin haber bültenlerine konu edilmesinin de yanlış olduğunu savunan Murat Öngün, hayal ile gerçek arasındaki farkın haberler yoluyla da kaybolduğunu vurguladı. Öngün, şöyle dedi: "Güncel konular bizi ilgilendirmiyor, dizilerdeki hayat bizi ilgilendirmeye başladı. Gerçek dünyayı dizilere, dizileri gerçek dünyayla karıştırıyoruz. Hayali bir karakterin cenaze namazını kılabiliyoruz. Ana haber bülteninde Hürrem'in Süleyman'ı seven kadına ne yaptığını izleyebiliyoruz. Bu çok anlamlı değil."

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Murat Öngün

===

Besicilerin saman isyanı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'ndeki besiciler, artan yem fiyatları nedeniyle maliyetlerin artmasından şikayet etti. Geçen yıl kilosu 35 kuruştan satılan saman balyasının bu yıl 1 TL'den satıldığını vurgulayan besiciler, çözüm arıyor. 13 yıldır Konya'dan gelerek Gazipaşa'da saman satışı yaptığını belirten Harun Erdoğan, saman fiyatlarının artmasının üreticiyi günübirlik saman alımına yönelttiğini söyledi.

Geçen yıl kilosunu 30-35 kuruştan sattığı saman balyalarını bu yıl 1 TL'den sattıklarını vurgulayan Harun Erdoğan, "Saman satışları geçtiğimiz yıla oranla yüzde 300 arttı. Üreticiler haklı olarak samanı pahalı buluyor. Hububat üretiminin her yıl azalması nedeniyle saman bulmakta zorlanıyoruz. Besiciler ihtiyacı kadar saman almak istiyor ama fiyattan dolayı günübirlik ihtiyacını giderecek kadar satın alıyor" diye konuştu.

Küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricisi Remzi Özen ise saman fiyatlarındaki artıştan yakındı. Özen, "Hayvanlarımızı beslenmesi için saman almak zorundayız. Gazipaşa'da üretimin azalması nedeniyle ilçe dışından gelen samanları satın alarak hayvanlarımızı besliyoruz ama fiyatlar geçen yıla göre 2-3 kat artmış. Bu konuda destek bekliyoruz" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Saman satış yerinden resimler

===

Kan bağışında düşüş

AKDENİZ Bölgesi Kızılay Kan Merkezi tarafından Kotkuteli'nde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Gün boyunca süren kampanya kapsamında 30 ünite kan toplandı. Her ayın son haftasında Korkuteli'nde kan bağışı kampanyası düzenlendiğini belirten Akdeniz Bölgesi Kızılay Kan Merkezi yetkilileri, Korkuteli'nde son dönemlerde bağış oranının düştüğünü kaydetti. Uzmanlar geçmiş dönemlerde yaklaşık 50 ila 60 ünite kan bağışı yapılan ilçede, bu oranın yarı yarıya düştüğünü söyledi.

Kızılay Kan Merkezi'nde görevli Dr. Afet Alizade Açil, Korkuteli'nin önceki dönemlerde adeta kan deposu olarak görüldüğünü belirtti. İlçede çok iyi bir duyarlılık olduğunu vurgulayan Dr. Açil, "Şu anda Korkuteli'nde kan bağışında inanılmaz bir düşüş yaşanmakta. Bunun sebebini bilemiyoruz. Ama bizim elimizden gelen bir şey olacaksa bu konuda çaba göstermeye hazırız" dedi. Korkuteli'nin kan bağışında her zaman ilk sırada yer aldığını hatırlatan Dr. Açil, Korkuteli'ni Serik ve Manavgat ilçelerinin takip ettiğini kaydetti.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Korkuteli'nde kan bağışında azalma

===

Öğrencilere yerli malı bilinci

KORKUTELİ Osman Önal İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan 'Yerli Malı Haftası' dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Evlerinden getirdikleri yiyeceklerle Yerli Malı Haftası'nı kutlayan öğrenciler, yerli ürünlerin tüketilmesine dikkat çekti. Okudukları şiirlerle yerli malı tüketiminin önemine vurgu yapan öğrenciler, büyüklere de bu konuda çağrıda bulundu.

Sınıf öğretmeni Gülsüm Kaptan Tutulmaz, "Hafta dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledik. Bu etkinliği her yıl yapıyoruz. Amacımız özellikle yerli malı ürünlerinin tüketimine dikkat çekmek. Öğrencilerimize doğru alışveriş yapma alışkanlığı kazandırmak, yerli mallara yönelmelerini sağlamak ve biriktirmiş oldukları paraları nasıl harcayacaklarını öğretiyoruz. Bu nedenle yerli malları haftasını önemsiyoruz" diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Etkinlikten

===

Okulda aşure günü

KORKUTELİ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde aşure günü düzenlendi. Öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan aşure etkinliği okulun bahçesinden gerçekleştirildi. Etkinliğe, Kaymakam Erkan Karahan, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, Korkuteli Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Volkan Onay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Mutluay Oskan, İlçe Müftüsü Duran Turgut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocağöz, Halk okul müdürleri, hayırseverler katıldı.

Aşure yapımına öncülük eden hayırseverlere teşekkür eden Okul Müdürü Hasan Çakmak, aşure geleneğini devam ettireceklerini söyledi. Öğretmen ve öğrencilerin etkinlikte sevgi, saygı, birliktelik ve dayanışma gücünün ortaya çıktığını anlatan Çakmak, "Okul içerisindeki kaynaşmanın yanı sıra, okul ve veli buluşmasını da sağlamaya çalıştık. Bu tür etkinlikler, öğrenci, öğretmen ve veli dayanışmasını güçlendiriyor" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Etkinlikten

===

Eğirdir'de kadın korosu

ISPARTA'nın Eğirdir İlçesi'nde farklı mesleklerden emekli olan kadınların katılımıyla Türk Halk Müziği Korosu kuruldu. Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Durmuş Ali Arslan Türk Halk Müziği Korosu'nu çalışmalarını yürüttüğü Belediye Zabıta Müdürlüğü salonunda ziyaret etti.

Başkan Özmeral, "Eğirdir'de böyle bir topluluğu meydana getirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu güzel ve gayretli çalışmalarınız bir gün meyve verecektir. Faydalı olan ve dikkat çekici örnek çalışmalarınız sahnelediğinde bilhassa gençlerimiz için teşvik edici olacaktır. Bu tür faaliyetlere belediyemiz desteklerini fazlasıyla devam ettirecektir" dedi.

Ali ÇEVİKBAŞ/EĞİRDİR, (DHA)

Foto: Korodan

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement