Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Ermenek İlköğretim Okulu öğrencilerine Minicity'i ücretsiz gezdirdi.13 engelli öğrenci de Engelli Rehabilitasyon Merkezi'ni öğretmenleriyle birlikte inceledi.

08.01.2013 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Dernek başkanı İsmail Akçam'ın hediye vermesi, ödül töreninden genel foto

===

Büyükşehir Ermenekli öğrencileri sevindirdi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Ermenek İlköğretim Okulu öğrencilerine Minicity'i ücretsiz gezdirdi. 13 engelli öğrenci de Engelli Rehabilitasyon Merkezi'ni öğretmenleriyle birlikte inceledi. Büyükşehir Belediyesi, Ermenek İlk Okulu öğrencilerine güzel bir hafta sonu yaşattı. Öğretmenlerinin derslerinde başarılı olarak tespit ettiği öğrenciler, okullarından servisle alınarak Minicity Minyatür Kent Parkı'na getirildi. Minicity'i gezen öğrenciler, Anadolu'nun tarihi ve kültürel zenginliklerinin küçültülmüş orijinallerini görme heyecanı yaşadı. Ermenek İlkokulu'nda eğitim gören 13 engelli öğrenci de, öğretmenleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin Çıplaklı'daki Engelli Rehabilitasyon Merkezi'ni gezdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin gezisinden

===

Ev kadınları ebru sanatını öğrendi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı bölgelerde bulunan ev kadınlarına yönelik başlattığı 'Ruhun Görsel Müziği: Ebru' isimli Avrupa Birliği projesiyle 50 kadını ebru sanatıyla buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği İlişkileri ve Proje Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Avrupa Birliği (AB) Gençlik Programı Eylem 1.2 Gençlik Girişimi projelerinden 'Ruhun Görsel Müziği: Ebru' isimli projenin çalışmaları sürüyor. Antalya Gönüllüleri Derneği ile ortak yürütülen projeyle, Antalya'nın en çok göç alan Kepez İlçesi'nde yaşayan 50 kadın haftanın dört günü ebru sanatını öğrenmek için ders alıyor. Kadınlara haftada bir gün de yaratıcı drama dersleri veriliyor.

GÜNSELİ AKAYDIN'DAN DESTEK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın eşi ve Antalya Gönüllüleri Derneği Başkanı Günseli Akaydın, kadınların çalışmalarına katıldı. Günseli Akaydın, kadınları tebrik ederek, "Kadın sadece ev işleri ve çocukla ilgilenmemeli, gündelik hayatın içerisinde yer alarak, kendini geliştirmelidir. Bu etkinlik kadınların kendilerini ifade etmesinde önemlidir" dedi. Günseli Akaydın, kadınların ebru çalışmaların inceleyerek, yaratıcı drama derslerinde kadınların çalışmalarını izledi.

YARATICI DRAMA DERSLERİ ALIYORLAR

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nda çalışan genç sağlıkçılar tarafından yürütülen projeyle çağın önemli sorunlarından biri olan depresyona karşı bilinç oluşturmak, tarihte çok eski zamana dayanan ebru sanatının bir terapi yöntemi olarak kişilere ve hayatlarına etkilerini ortaya koymak ve bu yol ile sanat-sağlık ilişkisinin irdelenmesi amaçlanıyor. Projede, ebru çalışmasıyla kadınların yaşanmışlıkları, düşünceleri, hayalleri ebru teknesinde birer şekle dönüşecek ve tekrar uzmanlar gözetiminde yapılacak olan psikanaliz testleri ile ebrunun kişiler üzerindeki olumlu etkisi ölçülecek. Kurs sonunda 'Ruhun Görsel Müziği: Ebru' sergisi açılacak.

Foto: Ebru yapan kadınlar ve Günseli Akaydın

===

Milli Eğitim şube müdürleri Vali Altıparmak'ı ziyaret etti

VALİ Ahmet Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile birlikte görevine yeni başlayan şube müdürlerini makamında kabul etti. Görevlerine yeni başlayan 10 şube müdürleriyle tek tek tanışan Vali Altıparmak şube müdürlerine başarı diledi ve eğitime ilişkin görüş ve değerlendirmelerini aktardı.

DİN DERSİ ÖĞRETMENLERİNE EĞİTİM

Vali Ahmet Altıparmak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İl Müftüsü Ahmet Çelik ve Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman ile birlikte Mesleki Eğitimi Geliştirme Projesi Protokolü'ne de imza attı. Protokolle din bilgisi ve ahlak kültürü öğretmenlerine İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından mesleki formasyonlarını geliştirmek, yükseltmek üzere kurslar ve dersler verilecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten toplu foto ve protokol imza töreni

===

Rehberlerin eğitim

gezileri sürüyor

ANTALYA Rehberler Odası (ARO), eğitim gezilerini sürdürüyor. Yaklaşık 45 rehberin katıldığı son eğitim gezisi, Döşemealtı bölgesindeki Evdirhan, Kırkgözhan ve Karain Mağarası'na yapıldı. Etkinlikte araştırmacı-tarihçi Giray Ercenk, rehberlere, Döşemealtı hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Karain Mağarası ile ilgili bilgiyi ise mağaradaki kazı çalışmalarına da katılmış arkeolog-rehber Mehmet Erdem tarafından verildi. Grup, zaman zaman verilen molalarda, köy kahvehanelerinde çay eşliğinde sohbet edip yöreyle ilgili öyküler dinledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Geziden

===

Alanya'da sigara operasyonu

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen operasyonda 12 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği piyasaya sürülmek üzere ilçeye gümrük kaçağı sigara getirileceği ihbarı aldı. Polis ekipleri takibe aldığı 2 otomobili önceki gece Alanya girişinde durdurdu. Araçlarda yapılan aramada 12 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Olayla ilgili F.A. (32), kocası A.A. (38), akrabaları M.A. (49) ile M.A.(28) gözaltına alındı.

Şüpheliler ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, sigaralara el konuldu.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Sigaralardan

===

İşsizlik intihara sürükledi

ALANYA'da işsizlik nedeniyle bunalıma giren 28 yaşındaki Mustafa G., göğsüne bıçak saplayarak intihar teşebbüsünde bulundu. Olay, önceki akşam Dinek Mahallesi Hacımehmetli Sokak'ta meydana geldi. Uzun sürenden beri işsiz olduğu ve bu nedenle bunalıma girdiği kaydedilen 28 yaşındaki Mustafa G., iddiaya göre evde yalnız olduğu sırada ekmek bıçağını göğsünün sağ tarafına saplayarak intihara teşebbüs etti. Ağır yaralanan Mustafa G., bir süre sonra eve gelen ailesi tarafından bulundu. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Mustafa G., ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

===

Uyuşturucu satıcılarına darbe

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde uyuşturucu ticaret yaptığı belirlenen 2 kişi polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Şekerhane Mahallesi'nde sokakta esrar satıldığı ihbarını alan polis, 2 ay süreyle yaptığı takibin ardından dün baskın yaptı. Operasyonda esrar maddesi satan Z.D. (20) suçüstü yakalandı. Şüphelinin üzerine yapılan aramada içime hazır 12 paket esrar ele geçirildi.

Şüphelinin sorgusunun ardından, uyuşturucuyu Doğu illerinden getirdiği belirlenen Halil A.(20) ve Yusuf A.'nın (36), ilçe girişinde durdurulan 07 EVY 23 plakalı otomobilde yakalandı.

Otomobilde yapılan aramada paketler halinde 5 kilo esrar maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Halil A. ve Yusuf A., 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve haksız kazanç elde etmek' suçlarından tutuklandı. Z.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Esrar maddesi ele geçirilen otomobil ise polis otoparkında alındı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Esrar ele geçirilen otomobil

===

Akseki'de öğrencilere Değerler Eğitimi

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak'ın öncülüğünde başlatılan 'Değerler Eğitimi Projesi' kapsamında Akseki Şahinler Çok Programlı Lisesi öğrencileri 'Tüm Değerler' konulu etkinlikte Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Bölümü'nü ziyaret etti. Burada tedavi gören çocuklara moral vermek amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler, kendi yaptıkları oyuncakları hasta çocuklara hediye etti. Aralarında çocuk gelişimi ve eğitimi alanında okuyan öğrencilerin de bulunduğu grup gün boyunca, tedavi gören çocuklarla birlikte çeşitli oyunlar eşliğinde vakit geçirerek, çocukların keyifli anlar yaşamasını sağladı.

Öğrenciler daha sonra, İl Milli Eğitim Müdürümüz Osman Nuri Gülay'ı da makamında ziyaret ederek, izlenimlerini paylaştı. Milli Eğitim Müdürümüz Gülay, 'Değerler Eğitimi' çalışmalarının temel amacının öğrencilerin iyi insan olarak yetişmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Gülay, "Öğrencilerimizin iyi birer insan olarak yetiştirildiklerini görmekten mutluluk duyuyorum. Değerler Eğitimi ve Akseki İlçesi adına örnek bir davranış sergileyen öğrencilerimizi başkalarına karşı duyarlı oldukları için tebrik ediyorum" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Milli Eğitim Müdürü'nü ziyaretten toplu foto

===

==

Sandıklı'ya yılın karı yağdı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde yılın ilk karı yağdı. Gece boyunca yağan kar nedeniyle evlerin çatıları, araçların üzeri, sokak ve caddeler beyaza büründü. Sandıklı'da karın yağmasıyla birlikte hava sıcaklıkları da hissedilir derecede düştü. İlçede hava sıcaklığı eksi 7 dereceye kadar düştü. Kar yağışının ardından İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri yolların kapanmaması için çalışma yaptı. Trafik ekipleri, sürücüleri gizli buzlanmaya karşı uyararak dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Kar manzaraları foto

===

TDH Başkanı Dinç: İkinci siyasal güç biziz

TÜRKİYE Değişim Hareketi (TDH) Antalya İl Başkanı Cihan Dinç, İl Başkan Yardımcısı Ayhan Yiğitbaşı, Finike İlçe Başkanı Mustafa Kar, Kumluca İlçe Başkanı Oktay Erdoğan, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle Finike'yi ziyaret etti. Başkan Dinç, ziyarette Türkiye siyasetine dair değerlendirmelerde bulundu.

Her ay üç farklı firmaya, birbirinden bağımsız anketler yaptırdıklarını belirten Dinç, her ay 5 bin kişinin katılımıyla değişik kriterler ortaya konularak yapılan anket sonuçlarına göre, TDH'nin Türkiye'nin 2'nci güçlü siyasal anlayışı olduğunu söyledi. Amaçlarının en çok teveccüh gösterilen parti olarak iktidara gelmek olduklarını kaydeden Başkan Dinç, "Bu yöndeki çalışmalarımız aktif olarak sürmektedir" dedi.

Türkiye Değişim Hareketi olarak, ülke menfaatine olacak hızlı bir yapılanma içinde olduklarını vurgulayan Başkan Dinç, "Türkiye'de, Mustafa Sarıgül sevenlerinin çokluğu ve siyasal olarak çeşitliliği düşünüldüğünde, çok iyi bir teşkilatlanma gerçekleştirmemiz zor olmayacak. Büyük kongremizi 2013 yılı sonunda veya 2014 yılı başında yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Dünya'da birçok şeyin pazarlama sanatı üzerine kurulu olduğunu ve siyasetin de böyle olduğunu anlatan Başkan Dinç, "Parti olarak en büyük şansımız, Mustafa Sarıgül gibi bir liderin her kesim, her yaş grubu ve her siyasal yapıdan insanların sevgisini kazanmış olmasıdır" dedi. Başkan Dinç ziyaretin ardından esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet etti.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Ziyaretten - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement