Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Ağız Diş Çene Cerrahisi Kliniği.

17.05.2013 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Birinci yıl kutlama fotosu

--- KUTU ---

Tedavi edilen

hasta sayısı

Ağız Diş Çene Cerrahisi Kliniği: 9 bin 736

Ağız Diş Çene Radyolojisi Kliniği: 16 bin 830

Çocuk Diş Hekimliği Kliniği: 9 bin 460

Diş Hastalıkları ve Tedavisi Endodonti: 6 bin 247

Ortodonti Kliniği: 9 bin 639

Periodontoloji Kliniği: 6 bin 400

Protetik Diş Tedavisi Kliniği: 2 bin 132

===

Servis hocalardan

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun '17. Geleneksel Pilav Günü Etkinliği'nde pilav ve ayran servisini, rektör yardımcıları yaptı. Yüksekokul yerleşkesinde düzenlenen etkinliğin açılışına, rektör yardımcıları Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, Prof. Dr. Ömer Geçici, Prof. Dr. Muharrem Kılıç katıldı. Açılışta konuşan rektör yardımcıları, uzun soluklu bir etkinliğin açılışında bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ergin, " Reyhanlı'daki saldırı olayının ardından etkinlikler ve şenlikler ertelendi. Birimizin acısı hepimizin acısıdır. Biz de üniversitemizdeki şenlik programlarını iptal ettik. Hepimizin başı sağ olsun, acımız büyük" diye konuştu. Rektör yardımcıları, ardından öğrencilere kendi elleriyle pilav ve ayran servisi yaptı. Öğrenciler ise "Bizimle birlikte olmalarından mutlu olduk. Böyle günlerde bir arada bulunmak ve etkinliği hep beraber yaşamak çok güzel" dedi.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Pilav gününden fotolar

===

7 kıta aynı sahnede

Yusuf TÜRKÖZÜ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Şenlikten fotolar

===

Mickey Mouse'dan Akaydın'a davet

ANTALYA Akvaryum'un teras katında kurulan özel 'Disney Live! Tiyatrosu'nda gösterimi süren 'Disney Live! Mickey'nin Müzik Festivali'nin kahramanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı makamında ziyaret etti. Mickey Mouse ve Minnie Mouse, Başkan Akaydın'a yakın ilgi gösterdi. Mickey ve Minnie, Başkan Akaydın'ı gösterilerine davet etti.

Başkan Akaydın, ziyaretin dolayı çok mutlu olduğunu belirtirken, "Büyükşehir Belediyesi'nin yap- işlet- devret modeliyle hayata geçirdiği Antalya Akvaryum cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Disney Live gösterileri Antalya'yı ziyaret eden turistlerin ilgisini çekecek. Bu gösterilerle Antalya çocuklarına çok önemli bir kapı açıldı. Bu onlarını ruhsal dünyasında bir değişim yapacak" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

Yapay damarla hayatta kaldı

ALANYA'da geçirdiği trafik kazasında aort atar damarı yırtılan 27 yaşındaki Hüseyin Albayrak'a, ilçede ilk kez uygulanan 'EVAR' (endovasküler aort) yöntemiyle yapay damar takıldı. Avsallar Beldesi'nde 8 Mayıs'ta trafik kazası geçiren Hüseyin Albayrak, Alanya Anadolu Hastanesi'nde tedaviye alındı. Çekilen tomografisinde büyük aort ana damarının yırtıldığı belirlendi.

Kazalarda en büyük ölüm sebepleri arasında gösterilen aort damarı yırtılmasına Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mehdi Zengin müdahale etti. EVAR yöntemiyle kasık damarından girilerek Albayrak'ın yırtılan damarının yerine yapay damar eklendi. 10 kişilik ameliyat ekibinin 2 saat süren operasyonundan sonra hayati tehlikeyi atlatan Albayrak, yoğun bakıma alındı.

Kazalarda, ani basınç nedeniyle aort atar damarının patladığını belirten Opr. Dr. Mehdi Zengin, "Bu tür vakalarda 2 yöntem uygulanır. Genellikle damara açık müdahale yöntemiyle yapılan ameliyattır. Biz ise son yıllarda ülkemizde nadiren uygulanan ve Alanya'da ilk kez yapılan 'EVAR' yöntemiyle yapay takarak yırtıktan kaynaklanan tehdidi ortadan kaldırdık" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Mehdi Zengin Hüseyin Albayrak ve ameliyat ekibi

===

Velilerden okul isyanı

ALANYA'da 2012-2013 öğretim yılı başında 2 bloklu Barbaros Azakoğlu İlköğretim Okulu'nun 1 bloğunun boşaltılarak İmam Hatip İlköğretim Okulu'na tahsis edilmesi nedeniyle buradaki 600 öğrenci diğer bloğa kaydırıldı. Okul, bu nedenle 2'li eğitime geçti. 600 öğrencinin eğitim gördüğü bloğun 35 öğrenciye tahsis edildiğini iddia eden veliler, binanın tekrar Barbaros Azakoğlu İlköğretim Okulu'na verilmesini istedi.

Okulda yeniden tekli eğitim modelinin uygulanmasını isteyen veliler, bu taleplerini dilekçeyle Alanya Kaymakamlığı'na sundu. Barbaros Azakoğlu İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Sebahattin Çetin, İmam Hatip İlköğretim Okulu'nun 35 öğrencisine geçici olarak tahsis edilen B bloğun iade edilmesini talep ettiklerini söyledi.

35 öğrenci için 600 öğrencinin eğitiminin olumsuz etkilendiğini savunan Sebahattin Çetin, "Okulumuzun ilk 4 sınıfında bulunan 600 öğrenci B blokta eğitim görüyordu. Bu blok başka bir okula tahsis edilerek 35 öğrenci yerleştirildi. Buradaki 600 öğrencimiz ise A bloğa kaydırıldı. Tek binada yaklaşık 1000 öğrenci eğitim görüyor. Bu nedenle okulumuzda 2'li eğitime geçildi" dedi.

Boşaltılan B bloğun ise geçici olarak tahsis edilen İmam Hatip İlköğretim Okulu'nun eğitim ve öğretim amacına uygun olmadığını öne süren Sebahattin Çelik, "Bu durumun düzeltilmesi ve söz konusu B bloğun okulumuz bünyesine tekrar tahsis edilmesi halinde tekrar tekli eğitime geçilebilir. Bu talebimizi Alanya Kaymakamlığı'na yazılı olarak ilettik. Gereğinin yapılacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Veliler ve Sebahattin Çelik

===

Kelebekler Vadisi konseri iptal edildi

FETHİYE'nin Faralya Köyü'ndeki doğal güzellikleriyle ünlü Kelebekler Vadisi'nde 24- 26 Mayıs ve 2- 4 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan Çadır Festivali konserleri çevrecilerin tepkisi üzerine iptal edildi. Fethiye Kaymakamlığı ve Muğla İl Çevre Müdürlüğü Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Kelebekler Vadisi'nde yapılacak festivali çevrecilerden gelen tepki üzerine incelemeye aldı.

Kaymakamlık festival süresincede olsa endemik bitkileri ve kelebekleriyle ünlü vadiye girecek katılımcı sayısının 800'ü geçemeyeceğini açıkladı. Bunun üzerine konser programlarını iptal eden organizasyon şirketi festivalin adını da 'Kelebekler Vadisi Çadır Kampı' olarak değiştirdi. Vadiye sahne kurulmasından vazgeçilirken kampın deniz, su ve dağcılık etkinlikleriyle sona ereceği kaydedildi.

Organizasyon Yöneticisi Fatih Sultan Aşan, gelişmeler sonrasında yazılı bir açıklama yayınlayarak ünlü sanatçıların konserlerinin iptal edildiğini açıkladı. Sanatçıların marka hakkını korumak adına böyle bir karar aldıklarını belirten Aşan, "Kaymakamlığın bize verdiği komut doğrultusunda festival tarihinde katılımcı sayımız normal zamanlarda vadiye günlük katılım sayısı olan 800'dür. Bilmenizi isteriz ki adımız artık festival değil çadır kampıdır" dedi.

Kaymakamlık ve idari mahkemenin aldığı kararın bu yönde olduğunu vurgulayan Aşan, "Festivalimize ancak katılımcı sayımızı düşürerek, büyük sahneler kurmayarak devam edeceğiz" dedi. Kelebekler Vadisi'nde 24- 26 Mayıs ve 2- 4 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Çadır Festivali'nde Bedük, Hayko Çepkin, Göksel, Pamela ve Atiye'nin sahne alacağı açıklanmıştı.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Kelebekler Vadisi fotoğrafları

===

Gazipaşa'da soygun

GAZİPAŞA'da 2 ayrı markete giren kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler, yaklaşık 5 bin 500 TL değerinde sigara çaldı. İlk hırsızlık Aydın Mahallesi ve Korubaşı Köyü yol güzergahındaki Akay Gıda'da meydana geldi. Mehmet Ali Özdemir'e ait Özlem Gıda'ya sabaha karşı kapı kilidini kırarak giren hırsızlar, raflardaki yaklaşık 2 bin 500 TL değerindeki sigarayı alarak kaçtı.

İkinci hırsızlık ise aynı saatlerde aynı yol güzergahında Atatürk Caddesi'ndeki Kazım Akay'a ait Akay Gıda'da meydana geldi. Kapı kilidini kırarak içeri giren hırsızlar, yaklaşık 3 bin TL değerindeki sigaraları alarak izini kaybettirdi. İş yeri sahiplerinin bildirmesi üzerine inceleme yapan polis ve jandarma, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Marketten boş sigara rafları

===

Havuz temizlerken ağır yaralandı

GAZİPAŞA'nın Zeytinada Köyü'nde muz bahçesindeki sulama havuzunu temizlemek isterken dengesini kaybederek düşen 47 yaşındaki Muhammed Yüksel, yaralandı. Yaklaşık 7 metreden kayalıklara düşen Yüksel, bulunduğu bölgeden kendi çabasıyla yola kadar gitti. Burada yardım bekleyen Yüksel'in eve gelmemesi üzerine endişelenen eşi Ümmühani Yüksel, komşularıyla aramaya çıktı. Yüksel'i deniz kenarında bir kayanın kenarında yaralı halde bulan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi.

Bölgeye karayolunun olmaması nedeniyle bir balıkçı teknesinden yardım istendi. Vatandaşlar, Muhammed Yüksel'i ambulansın ulaşabildiği bölgeye kadar tekneyle götürüldü. Daha sonra tekneden indirilen Yüksel, ambulansa bindirilerek Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan Yüksel'in birçok yerinde kırıklar olduğu ancak hayati tehlikesi bulunmadığı kaydedildi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Yaralı Muhammed Yüksel - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement