Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.FİNİKE Belediyeleri Hal Birliği (FİN-HAL) toplantısı Kaymakam Mesut Yakuta başkanlığında yapıldı.

20.12.2012 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Açılış kurdelesi kesilirken

===

Fin-Hal'da geri sayım başladı

FİNİKE Belediyeleri Hal Birliği (FİN-HAL) toplantısı Kaymakam Mesut Yakuta başkanlığında yapıldı. Finike Belediyesi Toplantı Salonu'ndaki toplantıya Kaymakam Mesut Yakuta'nın yanı sıra Finike Belediyeleri Hal Birliği Başkanı Muammer Genç, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, Turunçova Belediye Başkanı Mehmet Salur, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hüseyin Özbek, AK Parti İlçe Başkanı Necati Bahçeci hal dernek başkanları ve hal esnafı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Yakuta, sebze- meyve halin en kısa zamanda hizmete açılmasının önemine vurgu yaptı. Finike'nin tarımdan ekmek yiyen bir ilçe olduğuna işaret eden Kaymakam Yakuta, ilçede şu anda 3 sebze-meyve halinin bulunduğunu kaydetti. 5 belediyenin tek çatı altında birleşerek birlik kurduğuna değinen Kaymakam Yakuta, "Tarımla geçinen bir ilçeyiz. Kısa vadede tarımı geliştirmek, daha iyi şartlarda tarım yapmak ve ürettiğimiz bu ürünleri pazarlayabilmek için ilçeye modern hal kazandırmamız gerekiyor" dedi.

FİN-HAL Birlik Başkanı Muammer Genç ise son yapılan toplantıda Sahilkent Belediyesi'nin de birliğe katılmasıyla birlikte tüzük değişikliğinin yapıldığını ve valiliğe gönderildiğini söyledi. Birlikte her belediyenin 3 temsilcisinin bulunduğunu, gelir ve giderlerin yüzde 20 olarak eşit paylaştırıldığını kaydeden Başkan Genç, bundan sonraki aşamada dernek kuracaklarını, komisyonları tek dernek çatısı altında toplayacaklarını belirtti.

Mevcut durum hakkında hal esnafına bilgi veren Başkan Genç, "Şu an elimizde hal yapımına tahsis edilen Hasyurt ve Sahilkent beldelerinde 2 ayrı yer ve 2 ayrı proje var. Önümüzdeki hafta mevcut hallerin dernek başkanlarıyla toplanarak hem projeye yönelik, hem de halin hangi arazi üzerinde yapılacağını ya da her 2 hal arazinin de kullanımına ilişkin esnafın taleplerini değerlendireceğiz" diye konuştu.

Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar da birliğe dahil olmadan önce Sahilkent Beldesi'nde yapmayı planladıkları hal çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sahilkent Beldesi Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dayanışma Derneği Başkanı Şükrü Akyürek ise hal için Sahilkent Beldesi'ndeki alanın daha uygun olduğunu dile getirdi. Proje için acele karar verilmemesi gerektiğini belirten Akyürek, bölge hali olabilecek özellikleri taşıyan ve borsa oluşturacak bir proje gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Toplantıdan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement