Antalya'da 20 Bin 330 Gıda Denetimi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Antalya'da 20 Bin 330 Gıda Denetimi Yapıldı

Her insanın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilme hakkı olduğunu belirten Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, gıda güvenilirliğinin temini ve tüketici sağlığının en üst seviyede korunmasının bakanlığın görev ve sorumluluk alanında olduğunu bildirdi.

11.02.2015 12:04

Her insanın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilme hakkı olduğunu belirten Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, gıda güvenilirliğinin temini ve tüketici sağlığının en üst seviyede korunmasının bakanlığın görev ve sorumluluk alanında olduğunu bildirdi.

İlk önceliklerinin tüketicilerin güvenilir gıda ile buluşması olduğunu kaydeden Dallı, "Sorumluluğumuzun farkındayız ve bu bilinçle çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi. Gıda denetimlerinin nitelik ve nicelik olarak her geçen yıl arttığına işaret eden Ahmet Dallı şöyle devam etti:

"Denetimlerimiz Veteriner Hizmetleri Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde sürdürülmekte. İl Müdürlüğü olarak Antalya genelinde 2013 yılında 16 bin 587 denetim gerçekleştirmişken, geçtiğimiz yıl gıda iş yerlerine yönelik olarak 20 bin 330 denetim yapıldı."

TOPLAM 512 CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Dallı, denetimler sonucunda 489'u idari para cezası, 18'i faaliyetten men ve 6'sı savcılığa suç duyurusu olmak üzere 512 cezai işlem uygulandığını bildirerek, "Bu yıl da hedefimiz bir önceki yıldan daha fazla ve etkin denetim yapmak" ifadelerini kullandı.

Risk esaslı denetim sıklığı modeline göre denetimlerin sürdürüldüğünü kaydeden Dallı, "Bu modelde temel yaklaşım gıdanın ve işletmenin taşıdığı riskle orantılı olarak denetimlerin yapılması. Riskli işletmeler daha yoğun sıklıkta, diğerleri ise daha az sıklıkta denetlenmekte. Bu sayede riskli işletmeler üzerine yoğunlaşılmakta. Örneğin, et ve süt gibi risk oluşturabilecek işletmeler daha sık denetime tabi tutulmakta. Böylece denetimlerin etkin olması sağlanmakta" diye konuştu.

EN İYİ DENETÇİ TÜKETİCİ

Denetim mekanizmasını güçlendirerek etkinliğin arttırılmasına yönelik önemli tedbirler aldıklarını aktaran Dallı, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda İl Müdürlüğü olarak denetim araçlarını daha donanımlı hale getirdik. Bu sayede alınan numunelerin muhafaza ve nakil işlem koşulları iyileştirildi. Sektör toplantıları ve tüketicilere yönelik yapılan eğitim çalışmaları ile paydaşlarımızı bilgilendirdik. Bu yılda aynı hassasiyetle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizim her fırsatta altını çizdiğimiz bir husus var. En iyi denetçi tüketicidir. Tüketicilerimiz her hangi bir gıda maddesini satın alırken ya da tüketirken sorgulayıcı olmalı. Tüketicilerimiz ne kadar bilinçli olursa bunun sektöre olumlu yansımaları gerçekleşir. Bildiğiniz gibi Alo 174 hattı 7 gün 24 saat hizmet vermekte. Tüketicilerimiz karşılaştıkları herhangi bir olumsuzluğu bu hat aracılığıyla hiç tereddüt etmeden bildirebilirler." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antalya'da 20 Bin 330 Gıda Denetimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement