Antalya'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Kültür Sanat

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) hazırladığı, gişe rekoru kıran "Türküyem" bu sanat sezonunda da sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

27.10.2011 10:21

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) hazırladığı, gişe rekoru kıran "Türküyem" bu sanat sezonunda da sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Türkülerin ve klasik müziğin bir arada sunulduğu müzikli ve danslı oyun 29 Ekimde Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Erdal Tuğcular'ın türkülerin düzenlemelerini ve kompozisyonunu yaptığı eserin librettosu Fatih Şanal'a ait.

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin geçen sanat sezonunda prömiyerini gerçekleştirdiği "Anna Karenina" balesi yeniden sahneleniyor. Çaykovski'nin müziğiyle sahneye taşınan Anna Karenina, 1 ve 3 Kasımda Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sanatseverle buluşacak. Eserde Rus aristokrasisine mensup Anna Karenina'nın güvenli bir liman olarak gördüğü evliliği ve yasak aşkı arasında yaşadığı duygu fırtınası anlatılıyor.

ANTDOB'un yeni çocuk oyunu "Haydi Çocuklar Operaya" 2 Kasımda Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnede olacak. Muppet Show'dan Carmen'e birçok eserden parçalar sunulan program hem eğitici hem de eğlenceli bir içerikle hazırlandı.

5 yaş ve üzeri çocuklar için hazırlanan programda, çocuklar renkli bir şov izlemenin yanı sıra eserlerin dekorunu görme ve opera hakkında bilgi alma şansını yakalıyor.

-ADT-

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT) yarın ve 29 Ekimde "Yedi Kadın" oyununu sahneleyecek. Barbara Schottenfeld'in kaleme aldığı, çevirisi Sevgi Sanlı'ya ait, ADT oyuncularından Murat Sarı'nın yönettiği oyun, beklentileri ayrı 7 kadının buluştukları terapi salonunda birkaç saate sığdırdıkları serüvendeki iç dünyalarını anlatıyor.

Esen Özman, Bahar Işık, Kader Gözpınar, Meltem Gülenç, Özlem Şendinç, Çiğdem Bulut ve Zeynep Hasdal Çolakoğlu'nun rol aldığı oyunun müziği Cem İdiz'e ait.

ADT, 30 Ekimde "Pinokyo" adlı çocuk oyunuyla minik tiyatroseverlerin karşısında olacak. Carlo Collodi'nin yazdığı, Brian Way'in tiyatroya uyarladığı eserin yönetmeni Ahmet Avkıran. Eserin dekor ve kostümleri Özlem Karabay'a, müzikleri İhsan Kılavuz'a, ışık tasarımı Namık Gürsoy'a ait.

Oyunlar, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izleyicilerin beğenisine sunulacak.

-ABT'den "Tersine Dünya"-

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), yarın büyük usta Orhan Kemal'in unutulmaz eseri "Tersine Dünya"yı sahneliyor. Mustafa Gültekin tarafından sahneye uyarlanan eserin yönetmenliğini Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Murat Çidamlı yaptı. Oyunun müzikleri Tolga Cebi, koreografisi Binnaz Dorkip, dekoru Cenap Aydınoğlu, kostümleri Gizem Karasu ve ışığı ise Özgür Dokuyucu'ya ait.

ABT oyuncularının tamamına yakınının yer aldığı eserde kadın ve erkek rollerinin yer değiştirdiği hayali bir dünya seyirciye sunuluyor. Erkeklerin evlerde oturup çocuk baktığı, çamaşır, bulaşıkla uğraştığı, kadınların ise bitirim olup serserilik yaptığı Tersine Dünya'da bir yandan da toplumsal yapıdaki çarpıklıklar mizahi bir dille gözler önüne seriliyor.

-Çocuklara yeni oyun-

ABT, 29 Ekimde, Özer Tunca'nın yazıp yönettiği "Üç Kafadar Hırsız Kuklacı Olursa" oyununu sahneleyecek. Küçük izleyiciler için hazırlanan oyunda aylaklık yapmaktan bir türlü çalışmaya fırsat bulamayan 3 tembel arkadaş, karınlarını doyurmak için hırsız olmaya karar verirler. Ancak soymak için girdikleri evde buldukları kuklalar ve kostümlerle öyle bir oyuna dalarlar ki hem açlıklarını hem de hırsızlığı unutup bambaşka bir dünya keşfederler.

Oyun içinde oyun oynayarak emeğin ve alınterinin güzelliğinin anlatıldığı

"Üç Kafadar Hırsız Kuklacı Olursa"nın en özel ve dikkati çekici tarafı ise aktörler tarafından sahnede canlı olarak oynatılan kuklalar. Bülent Patoğlu, Erdal Gürcan ve Mustafa Doğan Ayhan'ın rol aldığı oyunda kuklalara müzik ve şarkılar da eşlik ediyor.

Küçük izleyiciler kadar büyüklerin de ilgisini çekecek oyunun müzikleri Oktay Köseoğlu, kukla tasarımı Okan Karacan, dekor ve kostümleri ise Gizem Karasu tarafından yapıldı.

-Sergiler-

Resim sanatçısı Nuray Akbulut'un "Sessizce Bağıran Tablolar" temalı beşinci kişisel resim sergisi, Antalya Sanatçılar Derneği Sergi Salonu'nda 10 Kasıma kadar sanatseverlerle buluşacak. Sergide, ressamın akrilik ve doku tekniğiyle yaptığı 30 resim yer alıyor.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement