Antalya Devlet Opera ve Balesi Mart 2011 Programı - Son Dakika
Kültür Sanat

Antalya Devlet Opera ve Balesi Mart 2011 Programı

Mart Ayı Dopdolu

24.02.2011 14:14

İSTANBULNAME - Eski İstanbul'a Keyifli bir yolculuk

Ferdi Mater'in usta kaleminden çıkan ' Bir İstanbul Masalı' Turgay Erdener'in eşsiz müziği ile sahneleniyor. Eğrikapılı Ali ile Uğur Böceği'nin Galata'ya Pera'ya damgasını vuran maceralarının yer aldığı operette , eski İstanbul yaşantısı başarılı koreografisiyle eğlenceli bir biçimde anlatılıyor.

BREMEN MIZIKACILARI – ANTDOB'un yeni çocuk oyunu

Antalya Devlet Opera ve Balesi bu ay çocuklar için keyifli bir eserin prömiyerini gerçekleştererek Bremen Mızıkacılarını sahneye kouyor. Metni, Heinz Wunderlich tarafından yazılan ve Hale Kuntay tarafından Türkçe'ye çevrilen eser, çocuklar için oldukça eğlenceli bir müzikal.Sahiplerinin kendilerine olan kötü tutumundan dolayı evden kaçan bir eşek, bir köpek, bir kedi ve bir horozun Bremen'e gidip orada müzisyenlik yapma düşlerinden yola hikayede, dostluk teması da ön planda…

UMUDA DOKUNUŞ KONSERİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü , ANTDOB sahnesinde 'Umuda Dokunuş 'konseri ile kutlanıyor. Sürpriz parçaların yanı sıra Umut Özbek'in kendi bestelerinden oluşan özel bir repertuvar ANTDOB orkestrası ve balesi eşliğinde izleyicilere sunulacak. Türkiye'deki operalar arasında ilk kez gerçekleştirilecek bu konser sanatseverlere alışılmışın dışında bir gece yaşatacak.

ZAİDE- Osmanlı Sarayı'nda gizli bir aşk hikayesi

Avusturyalı besteci Wolfgang Amadeus Mozart tarafından 1780de bestelenen

ama tamamlanmamış iki perdelik bir opera eseri olan Zaide, Sultan Süleyman döneminde Osmanlı Sarayı'nda yaşanan bir aşk ve güç hikayesinin kapılarını aralıyor.

ANNA KARENINA – Yasak aşk ve evlilik arasındaki duygu fırtınası

Konusunu Lev Tolstoy'un ünlü eseri Anna Karenina'dan alan ve Rus besteci

P.İ.Çaykovski'nin müziği ile sahneye taşınan Anna Karenina balesi sezonun en dikkat çekici eserlerinden biri. 3 perdelik eserde , Rus aristokrasisine mensup Anna Karenina'nın ; güvenli bir liman olarak gördüğü evliliği ve yasak aşkı arasında yaşadığı duygu fırtınası anlatılıyor.

KARACAOĞLAN- Karacaoğlan Opera Sahnesi'nde…

17. yy'da yaşayan ve doğa, aşk gibi konuları temel alan anlatımı, kullandığı özgün dili ile Türk halk şiirinde çığır açan Karacaoğlan artık opera sahnesinde…. Geçtiğimiz yıl Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin dünya prömiyerini gerçekleştirdiği eser, bu sezonda da izleyici ile buluşacak.

ŞEHİTLERİ ANMA KONSERİ

Çanakkale Şehitleri bu ay ANTDOB sahnesinde düzenlenecek bir konser ile anılıyor. Çanakkale Zaferi'nin 96. Yılında düzenlenecek bu konserde , acının , zaferin ve unutulmayacak bir tarihin izleri sanatseverle yeniden paylaşılacak, yeniden hatırlanacak.

WEST SIDE STORY – Modern bir Romeo Juliet hikayesi

ANTDOB'un prömiyerini gerçekleştirdiği ilk günden bu yana kapalı gişe oynayan West Side Stroy bu ay da sanatseverlerle buluşacak. Tüm dünyada en çok izlenen müzikaller arasında yer alan West Side Story , William Shakespeare'in eseri olan Romeo ve Juliet 'in güncel bir uyarlaması… 20'den fazla Oscar ve Grammy ödülüne sahip bu müzikal ; New York'un Batı yakasında Porto Rikolu göçmen gençlerin oluşturduğu "The Sharks" ile, göçmenlerin artışından rahatsızlık duyan Amerikalı gençlerin çetesi "The Jets" arasındaki gerilim ve kavgalarla karışık bir aşk hikayesini konu alıyor.

GÜLDESTAN- Gül yapraklarında büyülü dans

Antdob'un bu sanat sezonunda prömiyerini yaptığı Güldestan balesi , Mart ayında da sanatseverlerin karşısında olacak. Tasavvuf anlayışıyla sarmalanmış modern bir dans gösterisi olan eser , sanatseverleri göçebe bir toplumun köklerinden tutarak günümüz yaşamının içine doğru çeken bir yolculuğa çıkarıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Antalya Devlet Opera ve Balesi Mart 2011 Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement