Antalya Finike'de 'Millet Kıraathanesi' Açıldı - Son Dakika
Güncel

Antalya Finike'de 'Millet Kıraathanesi' Açıldı

Finike'de 'Millet Kıraathanesi' açıldıCUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim döneminde açıkladığı 'Millet Kıraathanesi'nin ilki Antalya'nın Finike ilçesinde açıldı.

13.07.2018 11:50

Finike'de 'Millet Kıraathanesi' açıldı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim döneminde açıkladığı 'Millet Kıraathanesi'nin ilki Antalya'nın Finike ilçesinde açıldı.

Finike Belediyesi tarafından bir süre önce sahilde hizmete açılan mini kütüphane, 'Millet Kıraathanesi'ne dönüştürüldü. Yaklaşık 5 bin kitap kapasiteli kütüphanede, kitapseverlere ücretsiz çay, meyve suyu, kek, kurabiye ikramı yapılıyor. Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaadini emir kabul ederek bu uygulamayı başlattıklarını söyledi.

Başkan Sarıoğlu, uygulamanın ardından mini kütüphaneyi ziyaret ederek, kitap okumaya gelen gençlerle sohbet etti. Sahilde hizmete açılan yerin, konum olarak da çok güzel, minyatür bir mekan olduğunu belirten Başkan Sarıoğlu, "Burayı daha önce sahilde Finikelilerin kitap kurdu dediğimiz kitapla haşır neşir olmayı çok seven, sahilde bu güzel manzara karşısında iç içe olacakları, kendilerini evinde hissedecekleri yer yapalım istemiştik. Gerçekten de öyle oldu" dedi.

5 BİN KİTAP KAPASİTELİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, her yerde 'Millet Kıraathanesi' olsun sözünden sonra kendileri için bir ışık doğduğunu söyleyen Başkan Sarıoğlu, "Mekanın üst katında kitap okuma yerlerimiz var. Finike'deki kitap okuma gurubumuz toplantılarını burada yapıyor. Alt katında 5 bin kitap kapasiteli raflarımız var. Buraya gelip bu kitapları alıyorlar, evlerine götürüyorlar. Hatta evlerinde okudukları ve herkesin faydalanmasını istedikleri kitapları da bu raflara bırakıyorlar. Dini yayınlar, sözlük ve ansiklopedi, roman gibi bölümlere ayrılmış vaziyette" diye konuştu.

ÇAYLAR BELEDİYEDEN

Belediye olarak Millet Kıraathanesi'nde çayı, kahve, kuru pasta, kek ikram ettiklerini vurgulayan Başkan Sarıoğlu, "Buraya gelen her yaştan insanımız bu ikramlarla kitaplarını okuyor. Bu bölgede ilk Millet Kıraathanesi'ni açmış olmaktan mutluyuz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.

Mini kütüphaneyi ziyaret eden ve kitap okurken belediye görevlileri tarafından yapılan hizmetlerden keyif aldıklarını söyleyen gençler ise "Çok güzel bir yer. Çay ikram ediliyor. Pasta da var. Kitaplar da çok güzel. Çok sevdik burayı. Zaman geçirmek için güzel bir yer. Kendimi evimde gibi hissediyorum" dedi.

Mini kütüphanede görev yapan Mehmet Şükrü Sönmez de "Burası daha önce kitap kafe olarak açılmıştı. Daha sonra Cumhurbaşkanımızın 'Millet Kıraathaneleri' ile kampanyadan sonra Belediye başkanımız talimatı ile çay, kahve, meyve suyu, kurabiye, kek ikramlarımız oluyor. Günlük 70-80 kişi burayı ziyaret ediyor" dedi.

Antalya Finike\'de \'Millet Kıraathanesi\' Açıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Finike'de 'Millet Kıraathanesi' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement