Antalya Özel - Turizmde Çift Haneli Büyüme ve 40 Milyon Turist Beklentisi Hd - Son Dakika
Güncel

Antalya Özel - Turizmde Çift Haneli Büyüme ve 40 Milyon Turist Beklentisi Hd

Özel - Turizmde çift haneli büyüme ve 40 milyon turist beklentisiTÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "2018 Türkiye'nin çift haneli büyüyeceği, muhtemelen de bunun yüzde 25 ile 30 bandında olacak bir büyümeye tekabül etmesini bekliyoruz.

18.07.2018 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel - Turizmde çift haneli büyüme ve 40 milyon turist beklentisi

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "2018 Türkiye'nin çift haneli büyüyeceği, muhtemelen de bunun yüzde 25 ile 30 bandında olacak bir büyümeye tekabül etmesini bekliyoruz. Bu bizi Türkiye genelinde 40 milyonun üzerine taşıyacak diye bekliyoruz" dedi.

Türkiye'de en önemli sektörlerden bir tanesi konumunda bulunan turizmde 2018 yılının başlamasıyla birlikte rekorlarda ardı ardında kırılmaya başladı. Turizmde yüksek sezon olarak adlandırılan bu dönemde ise rakamlar turizmcilerin yüzünü güldürüyor. 2016'da yaşanan kriz sonrası 2017'deki geri dönüş sinyallerinin ardından 2018'deki rekor büyüme turizmcilere hedef büyüttürdü. TÜROFED Başkanı Osman Ayık, sezon sonunda ülke genelinde turizmde yüzde 25 ile 30 arasında bir büyüme beklendiğini söyledi.

'BİRÇOK PAZARDA İYİ GERİ DÖNÜŞLER ALDIK'

Osman Ayık, "Hepimiz çok iyi biliyoruz 2015 ve 2016 yılları iki tane sorunlu yıl olarak yaşandı. Ama bunun arkasından Türkiye çok güçlü bir ülkesi ve güçlü bir ürüne sahip olduğu için ve dünyada en rekabetçi olduğumuz alanlardan bir tanesi turizm sektörü olması vesilesiyle biz 2017 yılında çok hızlı bir geri dönüş yaptık aslında. ve arkasından gelen 2018 yılının ilk verileri ve göstergeleri de bizim 2018 yılında iyi bir sezon, iyi yıl yaşayacağımızı gösteriyordu. Bunu birçok konuda da birçok vesilelerle de dile getirdik. Birçok pazarda iyi geri dönüşler aldık" dedi.

'TÜM PAZARLARDA CİDDİ HAREKETLİLİK VAR'

Türkiye'nin iki ana kaynak pazarı olduğunu vurgulayan Osman Ayık, "Rusya Federasyonu bunlardan biri. Orada yüzde 50'lere yaklaşan, yüzde 40'lar civarında bir artışla genel anlamda gidiyoruz. Orta Avrupa pazarında Almanya'da yine bir geri dönüş yaptık ama tabii bu bizim 2015 yılındaki rakamlarımızın henüz o seviyesine ulaşmadı. Ama İngiliz pazarı, İskandinav pazarı, yan pazarlar diye tabir ettiğimiz tüm pazarlarda ciddi hareketlilik var. Geliştirmeye çalıştığımız uzak pazarlar, uzak destinasyonlarda da oldukça iyi beklentilerimiz var" diye konuştu.

'40 MİLYONUN ÜZERİNE TAŞIYACAK'

2018'de çift haneli büyüme beklediklerine işaret eden TÜROFED Başkanı Osman Ayık, şöyle dedi:

"2018 Türkiye'nin çift haneli büyüyeceği, muhtemelen de bunun yüzde 25 ile 30 bandında olacak bir büyümeye tekabül etmesini bekliyoruz. Bu bizi Türkiye genelinde 2014'deki rakamlarımız olan 40 milyonun üzerine taşıyacak diye bekliyoruz. Alt destinasyonlar olarak baktığımızda Antalya, Türkiye'nin dünyaya sunduğu en önemli markalarından biri ve Antalya da 2014'de 12 milyon bandındaydı. İnşallah bu sene Antalya 14 milyon civarında bir rakamı görecek diye bekliyoruz. Şu an için 5 milyon rakamını geçti Antalya. Önümüzde temmuz, ağustos, eylül ve sezonun en çok yükseldiği sezona denk geliyor. Dolayısıyla bu dönemde Antalya gerekli sayıları yakalayarak çok rahat bir şekilde inşallah 14 milyon bandını geçmiş olacak."

Antalya Özel - Turizmde Çift Haneli Büyüme ve 40 Milyon Turist Beklentisi Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Özel - Turizmde Çift Haneli Büyüme ve 40 Milyon Turist Beklentisi Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement