Antik AŞ'nin Müzayedesi 23 Kasım'da Yapılacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Antik AŞ'nin Müzayedesi 23 Kasım'da Yapılacak

Antik AŞ\'nin Müzayedesi 23 Kasım\'da Yapılacak

Çağdaş Türk resminin usta isimlerine ait eserler, Antik AŞ'de 23 Kasım'da gerçekleşecek müzayedede satışa sunulacak.

18.11.2013 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çağdaş Türk resminin usta isimlerine ait eserler, Antik AŞ'de 23 Kasım'da gerçekleşecek müzayedede satışa sunulacak.

Antik AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Maçka'da bulunan müzayede salonunda, saat 15.00'te gerçekleştirilecek 279. müzayedeyi Olgaç Artam yönetecek.

Müzayedenin önemli eserleri arasında yer alan Hale Asaf'ın "otoportresi" ilk kez gün ışığına çıkacak. Modern Türk resminin dönüm noktası eserlerinden biri olarak gösterilen 1928 tarihli ve imzalı tuval üzerine yağlıboya çalışma, 100 bin lira açılış fiyatıyla müzayededeki yerini alacak.

Müzayedede öne çıkan diğer eserler arasında, Nejad Melih Devrim, Mübin Orhon, İlhan Koman, Cevat Dereli, Ali Çelebi, Orhan Peker, Burhan Uygur, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Burhan Doğançay ve Mehmet Güleryüz'ün de çalışmaları bulunuyor.

Çağdaş Türk heykel sanatının usta isimlerine de özel bir bölümün ayrıldığı müzayedede, İlhan Koman'ın ünlü "Yürüyen Derviş" heykeli ve bronz çalışmaları ile Kuzgun Acar, Meriç Hızal, Seyhun Topuz, Koray Ariş ve Osman Dinç gibi değerli heykeltıraşların önemli eserleri koleksiyoncuların beğenisine sunulacak.

Canan Tolon, müzayedede 3 eseri ile yer alacak. Kemal Önsoy imzalı görkemli tuvaller, Ahmet Elhan'dan "Ayasofya", Azade Köker ve Selma Gürbüz'ün "kadın" konulu tabloları da koleksiyoncuları heyecanlandıracak eserler arasında yer alıyor.

Satışa sunulacak eserler, 18-23 Kasım'da Antik AŞ. sergi salonlarında görülebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Antik AŞ'nin Müzayedesi 23 Kasım'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement