Antipatik Karakterim Herkesi Şaşırtacak! - Son Dakika
Magazin

Antipatik Karakterim Herkesi Şaşırtacak!

Antipatik Karakterim Herkesi Şaşırtacak!

Filmde aldatılan eş rolündeki Özge Özberk: 'Nalan' nefret edilecek biri.

05.08.2012 06:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özge Özberk'in kardeşi Özgür Özberk'in yazıp yönettiği, 26 Ekim'de vizyona girecek olan 'N'apcaz Şimdi?' adlı filmin çekimleri bitti. Ufuk Özkan, Özge Özberk ve Ebru Kocaağa'nın rol aldığı filmde; karısı 'Nalan' ile sevgilisi 'Alev' arasında kalan 'Toygar'ın komik hikayesi anlatılıyor. Ön hazırlık süresi beş yıl süren filmin başrol oyuncusu Özge Özberk ve senarist-yönetmen kardeşi Özgür Özberk'le filmi konuştuk.

Filmin ön hazırlığı neden uzun sürdü?

ÖZGÜR ÖZBERK: Senaryo yazma aşaması biraz uzun sürdü. "Film çekeceğiz, haydi hemen senaryo yazmalıyız" diye bir derdimiz olmadı. Bir gün Özge bir şeyler ekledi, bir gün kuzenimin anlattıkları ilgimizi çekti. Yavaş yavaş yazıldı.

ÖZGE ÖZBERK: Şu da yanlış anlaşılmasın; senaryo beş senede yazılmadı. İki sene önce biz okuma provalarından geri döndük. Ben o zaman yedi aylık hamileydim. Kayda girmeye bir hafta kala domuz gribi çıktı. Sette hapşıran insanın ağzına terlikle vurmak yerine, setten uzaklaşmayı tercih ettik. Hamileyken ben bu riski göze alamadım.

Sağlık daha önemli tabii ki...

ÖZGE Ö.: Bir yandan sağlık var, bir yandan da Özgür'ün hayalinin rafa kaldırılması var. Onun için bu psikolojik bir yıkım oldu. Çekimleri iptal ettikten sonra bunalıma girdi.

ÖZGÜR Ö.: Bu filmi bekleyen çok insan vardı. Ertelenince sıkıntı oldu tabii. "Yapacağım" deyip de yapamamanın verdiği bir bunalımdı benimkisi.

Nasıl bir hikaye anlatmaya çalıştınız?

ÖZGÜR Ö.: Bahtsız bir adamın, eşinden kurtulmak isterken başından geçenleri anlattık. Hangimiz bir dakika da olsa ondan kurtulmak istemedik ki! Aslında filmin konusu bu.

'AA BU KADIN ÖZGE Mİ?

Çıkış noktanız neydi?

ÖZGÜR Ö.: Bizim başımızdan geçen bir olay değil aslında ama Türk insanı bellidir. Onların durumunu öğrenmek için bakacağın yer; gazetelerin üçüncü sayfası. Bizi, bize anlatan en güzel örnekler orada. Biz komik bir ülkeyiz, istediğin kadar acı içinde ol; bir şeyler bulup gülebiliyorsun. Üçüncü sayfa haberlerinde okuyup "Bu adam şimdi ne yapacak?" dediğimiz çok şey olduğu için, filmin adını da 'N'apcaz Şimdi?' koyduk.

Özge Hanım; siz 'Toygar'ın hayatını zindana çeviren eşi 'Nalan'ı oynuyorsunuz. O kadar kötü bir karakter mi 'Nalan?

ÖZGE Ö.: Film boyunca 'Toygar'a o kadar çok hak verilecek ki. "Evet bu adam, bu kadından kurtulmalı" diyecek seyirci de. TV'de gösterilirse, bu kadın zaplama sebebi olabilir. O derece nefret edilecek biri. Ben de olabildiğince sinir bozucu bir tip yaratmaya çalıştım ki adamın haklı sebebi olsun.

Oyunculuk kariyerinizde ilk defa böyle bir karakter canlandırıyorsunuz, öyle değil mi?

ÖZGE Ö.: Evet, hep kendi ayaklarının üstünde duran iyi kızları oynamıştım; şimdi insanların "Aaa Özge mi bu?" diyecekleri bir roldeyim. Başka bir ben çıktı ortaya. Ben de seyredene kadar ikna olmamıştım bu kadının varlığına. Bende olmayan ne varsa 'Nalan'ın içinden çıktı. Seyircinin de beğeneceğini umuyorum. Sonuçta antipatik bir kadını oynamak oyunculuğuma zarar vermez.

#Sayfa#

OYUNCU SEÇİMİNDE ZORLANDIK

Özge Hanım oyuncu seçimlerine siz de karıştınız mı?

ÖZGE Ö.: Evet; Özgür'le en sancılı dönemimizdi. Herkesin dizisi olduğu için çekimlerin yaz tatiline denk gelmesi biraz handikap yarattı. Cast aşamasında biraz zorlandık ama çoğu zaten arkadaşımızdı ve bizi kırmadan kabul ettiler. Son anda Ufuk Özkan dahil oldu. Muhteşem bir iş çıkardı.

TER KOKMASI DA BOŞANMA SEBEBİ

Filmde aldatmayı işliyorsunuz. Sizin bu konuya bakışınız nedir?

ÖZGE Ö.: İnsan taş değildir. İnsan canlıdır; gelişir, değişir. Yaşam koşullarının, çocuk olduktan sonra önceliklerin değişmesi aradaki ilişkiyi etkileyen faktörler. Bir ilişkinin yürümesi için saygı kaybolmamalı. Biz 43 senedir el ele yürüyen bir anne ve babanın çocuklarıyız. Herkes öyle bir evlilik ister. Önemli olan orta yolu bulabilmek. Kimse, kimsenin içini, dışını bilemez. Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değildir.

ÖZGÜR Ö.: 'Evlilik illa aldatma olunca biter' diye bir şey yok. Şiddet vardır, çalışmıyordur, ter kokuyordur; bunlar da boşanma sebebidir. 50 sene sonra boşananlar bile var.

KONUŞMAM YASAK

Özge Hanım eşiniz Hayim Sadioğlu ile boşanma davanız devam ediyor, öyle değil mi?

Evet ama basın yasağı olduğu için konuşmuyoruz. Bebeğimiz sağlıklı olduğu sürece hayatta aşılmayacak hiçbir problem yok. Benim hayattaki tek düşüncem çocuğum.

BEN KESİNLİKLE BİR KOMEDİ KADINIYIM

Rol aldığınız altı sinema filminin üçü komedi, diğer üçü dram. Siz kendinizi hangisine yakın görüyorsunuz?

ÖZGE Ö.: Oyunculuğa ilk 'Bizimkiler' dizisinde başladım ve orası benim için 6-7 senelik okul gibi. Ondan sonra BKM'de hücrelerime komedi işledi. Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ gibi duayenlerle çalışınca, hücrelerinize komedinin işlememesi gibi bir şey zaten olamaz. Benim hissettiğim şey de tamamen o yönde yani ben kesinlikle bir komedi kadınıyım. Enerjim çok yüksektir ama dramayı da kendime yakın hissediyorum. Özellikle dönem işlerinin de ayrı bir yeri var bende.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Antipatik Karakterim Herkesi Şaşırtacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement