Aosb'de "Deloitte Sohbetleri" - Son Dakika
Yerel

Aosb'de "Deloitte Sohbetleri"

Aosb\'de "Deloitte Sohbetleri"

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde "Deloitte sohbetleri" kapsamında, sanayicilere yönelik, "Finansal dönüşüm, yönetim destek hizmetleri, yabancıların vergilendirilmesi ve şirketlerde suistimal, bilgi güvenliği" konulu 5 ayrı panel düzenlendi.

12.12.2013 11:19

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde "Deloitte sohbetleri" kapsamında, sanayicilere yönelik, "Finansal dönüşüm, yönetim destek hizmetleri, yabancıların vergilendirilmesi ve şirketlerde suistimal, bilgi güvenliği" konulu 5 ayrı panel düzenlendi.

AOSB Başkanlğı ile denetim, danışmanlık, vergi, kurumsal finansman ve kurumsal risk disiplinlerini bir araya getiren bir uluslararası profesyonel hizmet firması olan Deolitte işbirliği ile gerçekleştirilen toplantı, AOSB Seyhan Salonu'nda gerçekleşti.

Deloitte Türkiye Vergi Hizmetleri Ortağı Serdar Aksoy, günümüzde iş dünyasının hızlı gelişimi göz önüne alındığında, mali işlerin de bu hızlı değişime ayak uydurması zorunluluğunun ortaya çıktığını belirtti.

Dış kaynak kullanımı yönteminin şirketlere sağladığı doğrudan ve dolaylı faydalara da dikkati çeken Aksoy, "Pek çok uluslararası şirket günümüzde mobilitenin artmasıyla birlikte yöneticilerini farklı ülkelerdeki ofislerinde görevlendiriyor. Bu nedenle üçüncü oturumda insan kaynağının etkili, verimli ve esnek bir şekilde uluslararası görevlendirilmesi ile ilgili vergi sosyal güvenlik hukuku, çalışma-oturma izinleri mevzuatı uygulamaları gibi konuları ele alacağız" dedi.

Aksoy gerek hızla gelişmekte olan teknoloji gerekse karmaşıklaşan iş yapış şekilleri nedeniyle günümüzde suistimalden tamamen kaçınmanın ne yazık ki mümkün olamadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu neden, kurumların suistimali mümkün olduğunca önleme ya da en kısa sürede tespit etmek amacıyla, yönetim programlarına sahip olmaları, bu riski yönetmelerinde yardımcı olmaktadır. Bilgi güvenliği ise artık yönetim kurularının gündemine girmeyi başarmış durumda. Bilgi güvenliği, iyi yönetilmediğinde köklü şirketlerin bile birikimlerini kısa sürede yitirmesine neden olacak risklere yol açabilmektedir. Şirketler için çok büyük öneme sahip suiistimal ve bilgi güvenliği konuları toplantımızın son oturumunun konusu olarak tartışılacak."

Açılış toplantılarının ardından düzenlenen 5 ayrı panelde, finansal dönüşüm, yönetim destek hizmetleri, yabancıların vergilendirilmesi, şirketlerde suistimal ve suistimali önlemenin yoları ile bilgi güvenliği ve kurumlar için önemi konularında uzmanlar ayrıntılı sunumlarda bulundular.

Konuşmacıların, sanayicilerin sorularını da yanıtladığı toplantıya, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Başkan Yardımcısı Osman Oğuz, Genel Sekreter Mustafa Keskin ve çok sayıda sanayici katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aosb'de 'Deloitte Sohbetleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement