AP Milletvekilleri, Makedonya'da - Son Dakika
Güncel

AP Milletvekilleri, Makedonya'da

Avrupa Parlamentosu "Makedonya Dostları Grubu" milletvekilleri Kastler ve Kelam, Makedonya Dışişleri Bakanı Poposki'yi ziyaret etti

01.10.2013 19:07

Avrupa Parlamentosu  "Makedonya Dostları Grubu" milletvekilleri Martin Kastler ve Tunne Kelam, Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada Poposki, görüşmede, Makedonya'nın Avrupa Birliği (AB) entegrasyon süreci hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Poposki, Makedonya'nın, AB'ye katılım müzakerelerine başlaması için tarih verilmesi konusu üzerinde de durduklarını ifade ederek, bu konuda Makedonya Dostluk Grubu üyesi milletvekillerinin verdiği destek için teşekkür etti.

Kastler de Makedonya'nın AB üyesi olabilmesi için gayret gösterdiklerini, Avrupa Komisyonu tarafından 2 hafta sonra açıklanacak İlerleme Raporu'nda Makedonya hakkında olumlu ifadelerin yer almasını beklediklerini söyledi.

Kelam ise Makedonya'nın her alanda büyük bir gelişme kaydettiğini belirterek, "Dünya Bankasının hazırladığı ve 180 ülkenin yer aldığı yatırım yapılabilecek ülkeler listesinde, Makedonya'nın 23. sırada yer alması bunun göstergesidir" dedi. - Üsküp

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AP Milletvekilleri, Makedonya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement