Apple Endüstriyi Şekillendirmeye Devam Eder mi - Son Dakika
Teknoloji

Apple Endüstriyi Şekillendirmeye Devam Eder mi

Apple Endüstriyi Şekillendirmeye Devam Eder mi

Apple'ın ve Steve Jobs'un Ağzımızı Açık Bıraktıran Son Yenilikleri: Tutacak mı, Batacak mı?

04.11.2010 20:08

Steve Jobs'ın teknolojiyi her zaman daha ileriye götürmek ve endüstri standartlarını belirlemek konusunda son derece atılgan hamleler yaptığına daha önce de defalarca şahit olduk. Apple'ın Back to Mac etkinliğinde tanıtılan yeni ürünlerinde de durum farklı değil. Peki ama bu yenilikler bir standart haline dönüşebilir mi? Kararı kendiniz verin...

Apple'ın yeni MacBook Air'lerinde, farklı ürünlerde görmeye alıştığımız gibi bir "kurulum CD'si" yer almıyor. Bunun yerine Apple, yeni MacBook Air'lerle beraber bir "kurulum USB'si" vermeyi tercih etti. Gerçekten de CD ve DVD'lerin kullanımı kapasiteleri hızla artan USB bellek ve bulut bilişim çözümleri ile azaldı fakat Apple onları tamamen ortadan kaldırmanın vakti geldiğine inanıyor.

iPod'lar için flash tabanlı veri depolama alternatiflerinin kullanıma başlaması çok önemli bir yenilikti. Genellikle hareket halinde kullanılan iPod'larda şarkı atlama sorununu bu yöntemle tarihe karışmıştı. Ama Steve Jobs artık şu anda en yaygın olan geleneksel sabit diskleri de tarihe gömmeye niyetli. Daha dayanıklı ve daha pratik olan flash bellekler artık Apple tarafından hemen her türlü veri depolama ihtiyacının çözümü olarak kullanılıyor.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Apple Endüstriyi Şekillendirmeye Devam Eder mi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement