Aram İlk Albümünü Çıkardı - Son Dakika
Güncel

Aram İlk Albümünü Çıkardı

Aram İlk Albümünü Çıkardı

Şanlıurfa'da daha önceleri single çalışmaları olan sanatçı Mehmet Aram, 9 Kürtçe eserden oluşan 'Sê Rengin' adlı albümünü piyasaya sürdü.

19.08.2015 12:45

Şanlıurfalı Sanatçı Mehmet Aram ilk albüm çalışmasını piyasaya sürdü. 9 tane Kürtçe eserden oluşan ve eserlerin tamamı kendisine ait olan Aram, albümdeki 'Rınde' isimli esere ise klip çekti.

Albümüyle ilgili Gazete İpekyol'a bilgi veren Aram, "İlk albümüm. Daha önceleri singlerimiz oldu. Kendi bestelerim vardı. Bunları bir araya getirip halkımızla paylaşmak istedim. Öncelikli amacım buydu. Uzun bir çalışma döneminden sonra sevdiğim eserlerin arasından en çok beğendiklerimi seçip stüdyoda hazır bir hale getirdik. Kültürümüzün yeni eserlere ihtiyacı varken, bunları paylaşmak istedim. Dolayısıyla böyle bir albüm yapmayı uygun gördüm" diye konuştu.

'YENİ ESERLERİ İHTİYAÇ VARDI'

Albümde 9 tane eser bulunuyor. 9 eser de Kürtçe. Türkçe eserlerinin de bulunduğunu dile getiren Aram, "Daha önceleri single olarak yayınladığım 'Sensizlik' diye bir eser var. Daha çok Kürtçenin ve bizim kültürümüzün yeni eserlere ihtiyacı var. Onun için böyle düşündüm. Daha sonra Türkçe, Kürtçe karışık albümler de olabilir" dedi.

'YAKLAŞIK 20 YILDIR MÜZİKLE UĞRAŞIYORUM'

Yaklaşık 20 yıldır müzikle uğraştığını kaydeden Aram, toplumda müziğe karşı bir cins ayrımının olduğunu söyledi. Aram"Biz teorik olarak kadınların daha çok kullanıldığı türe karşıysak da, sosyal medyadaki gözlemlere baktığımızda bu tür şeylerin daha çok ön plana çıktığını görüyoruz. Benim tercihim biraz farklı. Kürtçe müzik biraz zor. Yer bulması da zor, hem sosyal alanda hem de televizyonlarda" diye konuştu.

'40-50 BESTEM VAR'

Albüm yaparken çeşitli zorluklarla karşılaştığını dile getiren Aram, "Bu albümü Urfa'da yaptım. Müzisyenlerin gelişi gidişi çok zor. Kendi bestelerimi aranje ederek kendi istediğim gibi olmasını istedim. Stüdyo ne kadar kaliteli olursa olsun sizi yansıtmıyorsa bu da sizin başka bir yöne doğru yol almanızı sağlar. Dolayısıyla ben de kendim yapmayı tercih ettim. Bir esere de klip çektik. Devamı da gelecek imkanlar el verdiği oranda. 40-50'yi aşkın bestem var" dedi. Alaylı yetiştiğini, profesyonel anlamda bir müzik eğitimi almadığını kaydeden Aram, "Bilimsel bilgi anlamında donanımlıyım. Nota okuyabiliyorum, nota yazabiliyorum. Bağlamacıyım, aynı zamanda enstrümanistim" dedi. Albümün tüm Türkiye'de satışa sunulacağını kaydeden Aram, albümün Klay Müzik tarafından piyasaya sunulduğunu ve bunda da yerelliği tercih ettiğini söyledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Aram İlk Albümünü Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement