Ardahan'da Sağanak Etkili Oldu - Son Dakika
Güncel

Ardahan'da Sağanak Etkili Oldu

Ardahan'da etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi.

22.06.2018 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan'da etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Göle ilçesinde sağanak sebebiyle bazı evleri su bastı, bir araç hasar gördü ve bir derede taşkın meydana geldi.

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte bir haftadır süren yağışların, son iki gündür şiddetini artırdığını ifade etti.

Sağanak nedeniyle kentte çok ciddi bir durumun yaşanmadığını dile getiren Bilmez, yağışlar yüzünden ilgili birimlerle bazı tedbirler aldıklarını anlattı.

Bilmez, yağışların devam etmesi durumunda özellikle risk taşıyan evlerin tahliye edileceğini belirterek, şu bilgileri paylaştı:

"İl merkezine bağlı Dedegül köyümüzde bir vatandaşımıza konaklaması için tedbir amaçlı bir konteyner verdik. Bu vatandaşımızın oturduğu ev, toprak ev olduğu için yıkılma riski var. Göle ilçemize bağlı Kuytuca köyümüzde ise köyün içindeki dere taştı ve dere yatağına park edilen otomobilde hasar oluştu. Bu köyde bir kaç eve su girdi ancak bu su baskınları evleri oturulamaz hale getirmedi."

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlilerinin 24 saat teyakkuzda olduğuna vurgu yapan Bilmez, su alan evlere anında müdahale edilip suların tahliye edildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ardahan'da Sağanak Etkili Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement