Artık, Arama Motoru Okulu da Var - Son Dakika
Güncel

Artık, Arama Motoru Okulu da Var

Artık, Arama Motoru Okulu da Var

Arama motorlarının satın alma kararına etkisi ve ülkemizdeki yoğun kullanımı, şirketler için bu alanı vazgeçilmez hale getirdi.

12.09.2012 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir çok şirket Google'dan anlayan kişiler arıyor. İşte bu eksiği kapatacak ve katılımcıları Google uzmanı yapacak yeni bir okul açıldı : SEM Okulu...

Arama motorları bir satın alma yapmadan önce başvurulan en önemli bilgi kaynağı haline geldi. Sektörel olarak oranları değişse de tüm bilgi alma kaynakları içinde en çok arama motorlarına başvuruluyor. Yapılan bir araştırmaya göre cep telefonu arayan kullanıcıların %96'sı öncelikle araştırmayı internetten yapmayı tercih ediyor. Türkiye'de en çok tercih edilen arama motoru ise %98 pazar payı ile Google.

Arama motorlarının kullanımının yaygınlaşmasıyla beraber, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de şirketlerin ilgisi arama motorları üzerine yoğunlaştı. Arama motorların üst sıralarda çıkmanın artık şirketler için ciddi ticari getirileri olduğu biliniyor. Bu sebeple de şirketlerin bir çoğu kadrolarına arama motorlarında pazarlama tecrübesine sahip çalışanlar almak istiyor.

Google'dan İş Yapan Kobiler

Ülkemizde bir çok şirket Google'da reklam vererek ya da doğal sonuçlarda üst sıralara çıkarak yeni müşteriler kazanıyor. Bu şekilde Google'ı kullanarak büyüyen binlece mikro ölçekte firma var. Örneğin sadece kombi ve klima tamiri yapan bir firma bütün müşterilerini internetten bulduğunu söylüyor. Bu firmanın Google'da yapmış olduğu haracama ise dudak uçuklatıyor. Yaklaşık ayda 40.000 TL... Firma yetkilisi harcamanın fazla olmasına rağmen, buradan elde ettiği müşterilerle bu harcamanın çok üstünde bir kazanç sağlayabildiğini söylüyor. Google'da reklam verip büyüyen mikro işletmeler içinde anahtarcılar, tesisatçılar hatta boyacılar bile var.

Google'dan Anlamayana İş Yok !

Google'ın ticari getirisi şirketleri kendi bünyelerinde uzman personeller barındırmaya itti. Bunun için bir çok iş görüşmesinde ilk sorulan soru Google'dan anlıyor musun? oluyor. En azından başlangıç seviyesinde bilgisi olamayanlar çoğu iş görüşmesinde tercih edilmiyor. Büyük ölçekli firmalar ise bünyelerine daha tecrübeli ve eğitimli SEM (Search Engine Marketing) uzmanları alıyor.

Arama motoru pazarlama uzmanı eksikliğini fark eden Dijital Akademi kendi bünyesinde bir eğitim programı hazırlayarak bu eksiği gidermeyi hedefliyor. Bu amaçla "SEM (Arama Motoru Pazarlama) Okulu" adında 12 günlük, Türkiye'nin en geniş eğitim programını hazırlayan kurum, talebin yoğun olmasından memnun. İlk sertifika programını Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile yapan kurum, ikinci eğitimi Kültür Üniversitesi ile beraber düzenledi. Bu yılki eğitimlerin adresi ise Özyeğin Üniversitesi.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Dijital Akademi yöneticisi ve kurucusu Volkan İnanç şunları kaydetti : "Dijital Akademi Türkiye'de şu ana dek yapılmamış bir şey yaptı ve bu dikeydeki en geniş eğitim programını hazırladı. Bu eğitimi bitiren kişiler çok önemli bir meslek sahibi olup, şirketlerin gözdesi oluyorlar. Çünkü Türkiye'de çok ciddi bir arama motoru pazarlama uzmanı açığı var. Zaten program sonunda Google'ın dünya çapında geçerli olan 4 adet sınavına girip, uzmanlıklarını uluslar arası olarak tescilleyebilirler. Bu sayede de sadece Türkiye'de değil dünyanın diğer yerlerinde de iş bulma fırsatı yakalayabilirler."

SEM Okulu eğitimi, 25 Eylül 2012 tarihinde başlayacak ve 4 hafta sürecek. 60 saatlik program workshop ağırlıklı olacak. Türkiye'nin tek arama motoru pazarlama okuluna ciddi talep olduğunu kaydeden Volkan İnanç, bu işe meraklı olanlara kontenjan dolmadan kayıt omalarını öneriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Artık, Arama Motoru Okulu da Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement