Artık Kobi''Ler De "Siber Güvenlikli" Olacak - Son Dakika
Güncel

Artık Kobi''Ler De "Siber Güvenlikli" Olacak

Şirketlerin İnternet siteleri ve İnternet'e bağlı tüm ağlarını kullanılamaz hale getiren günümüzün en popüler siber saldırı çeşidi DDoS'a karşı KOBİ'lerin de kendilerini koruyabileceği çözüm, Amerika'da geliştirildi.

15.10.2015 10:33

Amerikan siber güvenlik kuruluşu Arbor Networks'ün geliştirdiği yeni siber güvenlik çözümleri, saniyede 2 terabayta varan büyüklükteki saldırılara bile dayanıklı bir koruma sağlarken, KOBİ'ler için de şimdiye kadar bilinen en güçlü siber savunma araçlarını sunuyor.

Dünyadaki İnternet servis sağlayıcılarının yüzde 98'ine ve büyük ölçekli işletmelere siber güvenlik çözümleri sağlayan Arbor Networks, her sektör ve ölçekten şirketlerin "online erişilebilirliği"ni güvence altına alan yeni çözümlerini kullanıma sundu. Amerika ile eş zamanlı olarak Türkiye'de de kullanıma sunulan çözümler, saniyede 2 terabaytlık ataklardan karma ve çok vektörlü DDoS (online hizmetleri engelleme) saldırılarına kadar geniş bir yelpazede şimdiye kadar geliştirilmiş en güçlü önlem ve savunma araçlarını içeriyor.

Bulut teknolojileri sayesinde KOBİ'ler için de ulaşılabilir kılınan yeni nesil siber güvenlik çözümleri, saniyede 100 megabaytlık trafikten 2 terabaytlık trafiğe kadar çeşitli kademelerdeki kullanıcıların sistem erişilebilirliklerini güvenli kılacak. Yalnızca sistemin kaldırabileceğinden büyük trafik oluşturarak kilitlemeyi hedefleyen en yaygın ve bilindik saldırılardan karma ve çok vektörlü saldırılara ihtiyaca uygun şekilde ölçeklendirilebilecek çözümleri ile Arbor, KOBİ'leri de düşündü. Kapsamlı siber güvenlik uygulamaları ve özellikle günümüzün popüler saldırı çeşidi DDoS'a karşı geliştirilen çözümlere gerek bütçe, gerekse donanım gereklilikleri açısından şimdiye kadar erişemeyen KOBİ'ler, yeni Arbor Cloud çözümlerinden faydalanabilecek. Bununla birlikte çok büyük saldırıların da üstesinden gelebilecek şekilde geliştirilen çözümler, yerinde ve tam koruma sağlıyor.

Pilot olarak Brezilya'nın öncü telekom şirketi Embratel'de kullanıma alınan yeni Arbor çözümleri hakkında kurumdan şu açıklama yapıldı: "Müşteri deneyimi hizmet erişilebilirliği ile başlar. Bu, bir iletişim şirketi olarak yaptığımız her işin temelini oluşturuyor. Arbor DDoS koruması bize saldırılara ilişkin bir global görünümün yanı sıra gelişmiş önlemler içeren ürünler sundu. Gerçekten teknolojiler arasında entegrasyon sağlayan, bağlam sunan ve eyleme imkan tanıyan komple bir çözüme kavuştuk."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Artık Kobi''Ler De 'Siber Güvenlikli' Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement