Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili, 28 Şubat'ta Üniversiteden Atılmış - Son Dakika
Güncel

Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili, 28 Şubat'ta Üniversiteden Atılmış

Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili, 28 Şubat\'ta Üniversiteden Atılmış

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'nın 28 Şubat sürecinde dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz tarafından, İstanbul Üniversitesi'ndeki görevinden uzaklaştırıldığı ortaya çıktı.

12.12.2014 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'nın 28 Şubat sürecinde dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz tarafından, İstanbul Üniversitesi'ndeki görevinden uzaklaştırıldığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Ağırakça Rektör vekili olarak atanmasını, "28 Şubat'ın intikamı değil, hakkın ve adaletin teceli etmesidir" diye değerlendirdi.

Artuklu Üniversitesi'nde yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, YÖK tarafından 3 ay görevden uzaklaştırılan Rekötr Prof. Dr. Serdar Bedii Omay'ın yerine vekil olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'nın 28 Şubat süreci mağduru olduğu ortaya çıktı. 28 Şubat sürecindeki YÖK Başkanı Kemal Gürüz tarafından, akademisyen olarak görev yaptığı İstanbul Üniversitesi'ndeki görevinden uzaklaştırılan Prof. Dr. Ağırakça, "Beni mağdur eden bir rektör ve bugün ben onun, o gün ihraz ettiği makamı ihraz ediyorum. Bu güzel bir zevktir aslında, farklı bir duygudur. 28 Şubat sürecinde üniversiteden atılan bir kimsenin bugün rektörlük makamında oturması, 28 Şubat'ın intikamı değil, hakkın ve adaletin tecelli etmesidir" dedi.

'ÇÖZÜM SÜRECİNE LOKOMOTİF OLACAĞIZ'

Çözüm sürecine nasıl katkı sunabilecekleri üzerinde duracaklarını belirten Prof. Dr. Ağırakça, Yaşayan Diller Enstitüsü'nü de daha iyi bir hale getirip, çok iyi bir şekilde geliştirmeye çalışacaklarını söyledi. Prof. Dr. Ağırakça şöyle konuştu:

"Üniversite olarak barış sürecine olan katkımız her yönüyle devam edecek. Sempozyumlarıyla, konferanslarıyla, panelleriyle barış sürecini en iyi şekilde güçlendireceğiz ve ona biz katkıda bulunacağız, lokomotif olacağız. Herkesi yan yana getireceğiz. Bugün için belki kimsenin hatırına gelmeyecek bir süreç içerisine girdik. Bu barış sürecini dünden itibaren yaşamaya başladık. Bu üniversitede gerçekleşmeye başladı. Herkes herkesi kucaklayacak ve sevecektir." - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili, 28 Şubat'ta Üniversiteden Atılmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement