Artvin'deki "Öğrenme Şenliği" Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Artvin'deki "Öğrenme Şenliği" Düzenlendi

Artvin\'deki "Öğrenme Şenliği" Düzenlendi

Artvin’de bu yıl ilk kez "Öğrenme Şenliği" düzenlendi.

12.06.2014 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'de bu yıl ilk kez "Öğrenme Şenliği" düzenlendi

Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Valilik önünde gerçekleştirilen törene, Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkan Vekili Rıza Akyüz, Artvin İl Emniyet Müdürü Hamdi Selçuk, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Mehmet Duman, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, bazı daire amirleri, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılışında konuşan Mustafa Yanmaz, öğrenme şenliklerinin amacının, bilgi beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, öğrenen bireylerden, öğrenen topluma ve Türkiye'ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce geçen yıl 3 ilde yapılan bu yılda 21 ilde yapılması planlanan öğrenme şenliklerine Artvin'inde katılmasından memnuniyet duyduklarını anlatarak, "Bu şenlikler ile öğrenmenin yararlarının topluma anlatılmasının yanı sıra  kişilerin yaparak yaşayarak öğrenebilecekleri faaliyetlere katılımlarının özendirilmesi, öğrenmenin ne kadar ilgi çekici ve eğlenceli olduğunun gösterilmesi, öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu konusunda farkındalık yaratmayı hedeflemekteyiz" dedi.

Konuşmaların ardından Anadolu Meslek ve Kız Teknik Lisesi öğrencileri yöresel kıyafet defilesi sahneledi. Daha sonra Hopa Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği korosu konseri konser verdi.

Kentte etkinlik kapsamında Merkez Cami alanındaki caddede kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve halk eğitim merkezlerinde yıl boyunca hazırlanan çeşitli ürünler sergilendi.

Vali Cirit ve protokol üyeleri de açılan stantları gezdi. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artvin'deki 'Öğrenme Şenliği' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement