Aşçı Adaylarına "Kore Yemekleri" Semineri - Son Dakika
Güncel

Aşçı Adaylarına "Kore Yemekleri" Semineri

Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören öğrencilere "Kore yemekleri" konulu seminer verildi.

18.11.2017 15:46

Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören öğrencilere "Kore yemekleri" konulu seminer verildi.

Kore Cumhuriyeti Büyük Elçiliği Kore Kültür Merkezi tarafından okulun konferans salonunda gerçekleştirilen seminere, okulda eğitim gören öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Okulu ziyaret eden Kore Jeonju Üniversitesi Kore Yemeği Bölümünden Prof. Dr. Jina Cha tarafından verilen seminerde aşçı adayları, Kore yemekleri hakkında bilgi sahibi oldu.

Sunumu esnasında iki ülkenin karşılıklı birbirlerinin kültürlerini, lezzetlerini tanımakla ilişkilerin daha sıkı olacağını belirten Cha, Kore kültürünü ve yemeklerini öğrencilere tanıtarak iki ülke arasındaki bağı güçlendirmek amacıyla seminer düzenlediklerini ifade etti.

Kore kültürünü tanıdıktan sonra Kore yemeklerinin daha iyi yapılabileceğini de sözlerine ekleyen Cha, Kore yemeklerinin en önemli özelliğinin ahenk ve besinler arasında bir denge olduğunu ve bunun sağlık için önemli bir unsur kabul edildiğini vurguladı.

Jina Cha, Türk mutfağının dünyanın en zengin mutfaklarından biri olduğunun altını çizerek, bu durumu Türk mutfağında çok fazla tatlı çeşidinin bulunmasına bağladı.

Seminere, Mengen Kaymakamı Hasan Günaydın, Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celepci, Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Elarslan ve Okul Aile Birliği üyeleri, veliler ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aşçı Adaylarına 'Kore Yemekleri' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement