Aslanlı Köşk Neden Ucuza Satıldı? - Son Dakika
Ekonomi

Aslanlı Köşk Neden Ucuza Satıldı?

Aslanlı Köşk Neden Ucuza Satıldı?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Aslanlı Köşk'ün Dün 23.8 Milyon Tl'ye Remzi Gür'e Satılması Üzerine Toprak Grubu'ndan Gelen Eleştirilere Yanıt Verdi.

16.04.2009 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Aslanlı Köşk'ün dün 23.8 milyon TL'ye Remzi Gür'e satılması üzerine Toprak Grubu'ndan gelen eleştirilere yanıt verdi.

TMSF, fiyatın mukayese yapılan Ahmet Afif Paşa Yalısı'na göre düşük olmasının üç temel nedeni olduğunu açıkladı.

Toprak'ın köşkü Başbakan'ın arkadaşına satıldı

Fiyat spekülasyonlarının temelsiz olduğunu belirten TMSF, satış duyurularının en geniş şekilde yapıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Aslanlı Köşk ilk olarak 23 Mayıs 2007’de, 19 milyon 230 bin YTL’den satışa çıkarılmış, ilk ihalede katılımcı olmaması üzerine 30 Mayıs 2007’de ikinci ihale yapılmıştır. 5 ulusal gazetede yayımlanan ilanlar, basın bültenleri, duyurular ve basında çıkan çok sayıda habere rağmen her iki ihaleye de katılımcı olmamıştır. Bu defa 15 Nisan 2009 tarihli (dünkü) ihalede 21 milyon 368 bin TL üzerinden ihaleye çıkılmış, satışın duyurulması amacıyla 7 kez ulusal gazetelere ilan verilmiş, basın bültenleri yollanmış ve TMSF resmi web sitesinde satış duyurulmuştur."

Açıklamada, Ahmet Afif Paşa Yalısı ile Aslanlı Köşk arasında neden hu kadar büyük fiyat farkı olduğu da şu maddelerle ifade edildi:

 

- Mukayese yapılan Ahmet Afif Paşa Yalısı boğazdaki tarihi değeri olan, nadir ve değerli yalılardan biridir. Aslanlı Köşk’ün ise boğaza değil, sadece yola cephesi bulunuyor.

- Ahmet Afif Paşa Yalısı bütün hukuksal süreçlerden geçtikten sonra TMSF mülkü haline gelmiş olup, satış sonrası herhangi bir hukuki ihtilafa konu olması beklenmiyor. Oysa Aslanlı Köşk ihalesi bir cebri icra satışıdır. Ve nitekim ihalenin hemen ardından borçlu grup tarafından ihalenin iptali için dava açılacağı duyurulmuştur. İki taşınmazın hukuki konum farklılığı doğal olarak fiyata ve katılım düzeyine yansımıştır.

- Toprak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve diğer yetkilileri tarafından Aslanı köşk’ün satılamamasını sağlamak amacıyla, basın ilanları ve açıklamaları ile sürekli potansiyel alıcılar caydırılmış iken Ahmet Afif Paşa Yalısı için böyle bir durum sözkonusu olmamıştır.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Aslanlı Köşk Neden Ucuza Satıldı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement