Atakumlu Kavaklılar Yemekte Buluştu - Son Dakika
Yerel

Atakumlu Kavaklılar Yemekte Buluştu

Atakumlu Kavaklılar Yemekte Buluştu

Atakum Kavaklılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen geleneksel yemek, gerçekleştirildi.

31.10.2013 11:21  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atakum Kavaklılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen geleneksel yemek, Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Yemeğe AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Atakum Belediye Başkan Vekili Şennur Koçer, İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, Kavak Dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karagöz, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, belediye başkan adayları ve çok sayıda kavaklı katıldı.

Atakum'un, Samsun'un gülen yüzü ve cazibe merkezi olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Atakum Kavaklılar Derneği Başkanı Altan Sökmen, "Burada bulunan 12 bin Kavaklıyı bir çatı altında toplama çalışmalarımız sürüyor. Bu tür yemekler derneğimize maddi katkı sağlamakla birlikte hemşehrilerimiz arasındaki dostluk ve dayanışma duygusunu da artırmaktadır. Bizi unutmayanları, bize yardım edenleri biz de destekleyeceğiz" dedi.

Kavak Dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karagöz, "1986'dan bu yana Samsun'daki Kavaklılar olarak örgütleniyoruz. Bugün federasyonun 12 bin üyesi bulunmaktadır. Bu bir sivil toplum kuruluşu olarak çok büyük bir rakamdır. Biz bunu başardık" diye konuştu.

Atakum Belediye Başkan Vekili Şennur Koçer, Belediyeler Birliği'nin düzenlediği inceleme gezisi nedeniyle il dışında olan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'nın selamını ileterek başladığı konuşmasında, "Biz her zaman sizin yanınızdayız. Sizlere her konuda yardımcı olabilmek için elimizden geleni bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yapmaya hazırız. Yakın bir zamanda hizmete girecek Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'nde kültür dernekleri için hazırlanan bölümde yerinizi alacağınıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, "Kavaklı hemşehrilerimi bir arada birlik ve beraberlik içinde görmekten son derece memnununum. Bizim en büyük özelliğimiz kötü ve iyi zamanlarımızda birbirimizi asla yalnız bırakmayarak, büyük bir dayanışma içinde olmaktır. Bu dayanışma bize çok şey kazandırmış, bundan sonra da kazandırmaya devam edecektir" ifadelerini kulandı.

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise şunları kaydetti: "AK Parti olarak hemşehri derneklerimize her zaman önem veriyor, destek oluyoruz. Doğup, büyüğümüz topraklardan bir şekilde ayrılmak zorunda kalan, başka topraklarda ayakta kalabilme mücadelesi veren insanlarız. Haberleşme, yönetimsel, yardımlaşma, dayanışma ve bilgilerimizi taze tutabilme anlamında hemşehri derneklerine ihtiyaç vardır. Hangi şehre giderseniz gidin bu ihtiyacı görürsünüz. Ben bu anlamda Kavaklı kardeşlerimin, yardımlaşmasını, dayanışmasını, hemşehrilik anlayışlarını, bir kez daha tebrik ediyorum, takdir ediyorum. Ulaşımda, sağlıkta, eğitimde Kavak ilçemizde de büyük hizmetlere imza attık, atmaya devam ediyoruz. Hatırlayın Samsun - Kavak arasındaki yolu, gerçekten ulaşım zordu, çileliydi. Şoför kardeşlerimiz bunu çok iyi bilir. Artık yollarımızı çok rahat ve güvenli hale getirdik. Bu anlamda sizlerle böyle anlamlı akşam bir arada olmanın mutluluğunu yaşarken, dernek yönetimine çalışmalarında başarılar diliyorum." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atakumlu Kavaklılar Yemekte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement