Ataşehir Mahallesi'ne Mini Mesire Alanı - Son Dakika
Güncel

Ataşehir Mahallesi'ne Mini Mesire Alanı

Ataşehir Mahallesi\'ne Mini Mesire Alanı

Şehrin geneline çok sayıda park kazandıran Elazığ Belediyesi son olarak Ataşehir Mahallesinde mini bir mesire alanı oluşturmaya başladı.

27.12.2013 09:02  Güncelleme: 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çam ağaçlarının dikimini tamamlayan ekipler ilerleyen günlerde burada farklı çalışmaları da hayata geçirirken şehrin genelinde de çeşitli türden bitki gruplarının ekimine devam ediliyor.

Ataşehir Mahallesi otobüs ve minibüs güzergâhı üzerinde bulunan alanda yapımına başlanan mini koruluk ve mesire alanında çok sayıda çam ağacının dikimi tamamlanırken, mahalle sakinleri ve vatandaşlar kış mevsimi içerisinde de yeşilin farklı tonlarını görme imkânı bulmaya başladılar. Bu alanda ilerleyen günlerde vatandaşların rahatça kullanabilmeleri adına yürüyüş yolları oluşturacak ve yine ekipler burada spor yapmak isteyen vatandaşlar içinde çeşitli fitness aletlerini de koruluk alanına dâhil edecekler. Piknik yapmak isteyenleri de unutmayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bunun içinde özel bir alan meydana getirecekler. Yine zemine yerleştirilecek olan bordür taşlar ile hem estetik bir görünüm sağlanacak hem de vatandaşların bu alanı daha rahat kullanmalarına imkan sunulacak.
Ataşehir Mahallesi'nin yanı sıra şehrin birçok noktasına mevsim şartlarına uygun bitki ekimine devam eden ekipler, bulvar, kavşak ve orta refüjlerin yanı sıra çeşitli park ve dinlenme alanlarına da sümbül, lale ve çeşitli çalı guruplarıyla ekerek dört mevsim güzel bir görüntü oluşturmayı amaçlıyorlar.

Bu yıl içerisinde 2500 den fazla çam ağacını şehrin farklı noktalarına diktiklerini belirten Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise dinimizin de bu konuda bizlere çeşitli uyarılarda bulunduğunu kaydederek Peygamber Efendimiz de Hadis-i Şeriflerinde buyurduğu üzere "Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile ağaç dikin" sözünün de bir gereği olarak bizlere çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Açıklamasında "Şehre kazandırılan 200'e yakın park ve dinlenme alanıyla güzel bir görüntü oluşturduklarını" vurgulayan Başkan Selmanoğlu, 10 yıl öncesiyle bugün arasında bu konuda önemli değişimin meydana geldiğini kaydederek, çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ataşehir Mahallesi'ne Mini Mesire Alanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement