Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 96. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 96. Yıl Dönümü

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) üyeleri, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 96. yıl dönümünü doğa yürüyüşü etkinliğiyle kutladı.

26.12.2015 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) üyeleri, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 96. yıl dönümünü doğa yürüyüşü etkinliğiyle kutladı.

TEMA Ankara temsilciliği üyeleri, TRT Genel Müdürlüğünün Eymir Gölü kapısında toplanarak göl çevresinde yürüdü.

AA muhabirine açıklama yapan, vakfın Ankara Temsilcisi Mukadder Ekremoğlu, Eymir Gölü çevresinde gerçekleştirdikleri etkinliği Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 96. yıl dönümünü kutlamak için düzenlediklerini belirtti.

Ankara'nın çevre sorunlarıyla ilgilenmeyi görev edindiklerini belirten Ekremoğlu, Eymir Gölü'ne sahip çıkmak için buranın yürüyüş yeri olarak belirlendiğini ifade etti.

Ekremoğlu, şunları söyledi:

"Atatürk gibi doğa sever, çevre konusunda öngörüsü olan, Atatürk Orman Çiftliğini kuran, bir iğde ağacının kesilmesine bile kıyamayan, ağlayan bir liderin gelişini, aynı yıllar önceki heyecanla karşılamak, onun anısına böyle bir doğa yürüyüşü yapmak, bizim borcumuz diye düşündük. Atamızı ve silah arkadaşlarını saygıyla, rahmetle anarken Ankaramıza ve cumhuriyetimize hizmet edenleri bir kez daha minnetle yad ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 96. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement