ATO ve İşkad 250 Kadına Girişimcilik Eğitimi Verecek - Son Dakika
Yerel

ATO ve İşkad 250 Kadına Girişimcilik Eğitimi Verecek

Adana Ticaret Odası (ATO) ve Adana İş Kadınları Derneği'nin (İŞKAD) kadın girişimci sayısının artırılmasına yönelik hazırladığı ve Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) mali destek verdiği, "Adanalı Kadınlar Mesleki ve Girişimcilik Eğitimi Alıyor, Kadın Girişimciler Kurumsallaşıyor" projesi kapsamında, 250 kadına girişimcilik eğitimi verileceği bildirildi.

20.06.2013 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Ticaret Odası (ATO) ve Adana İş Kadınları Derneği'nin (İŞKAD) kadın girişimci sayısının artırılmasına yönelik hazırladığı ve Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) mali destek verdiği, "Adanalı Kadınlar Mesleki ve Girişimcilik Eğitimi Alıyor, Kadın Girişimciler Kurumsallaşıyor" projesi kapsamında, 250 kadına girişimcilik eğitimi verileceği bildirildi.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamada, 9 ay boyunca sürecek eğitimler öncesinde ÇKA'da düzenlenen imza törenine ATO Başkanı Atila Menevşe, ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak ve İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen'in de katıldığı belirtildi.

Şarbak, ÇKA olarak, kadınların istihdamı ve iş hayatına kazandırılmalarına yönelik projelere büyük önem verdiklerini ve bu yöndeki projeleri desteklemekten mutluluk duyduklarını kaydederek, "Böylesine önemli bir konuda çalışma yapan ATO ve İŞKAD'ın yetkililerini kutluyor, projenin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde açıklamada bulundu.

Menevşe ise hayatın her alanında ekonomik ve siyasi birçok sorunun çözümü için kadınların güçlendirilmesi gerektiğini bildirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de toplumsal yaşamın en temel alanlarında kadın ve erkek eşitliğinin sağlanmasında bazı güçlükler yaşanıyor. ATO olarak kadınların hem sosyal hayatta hem de iş hayatında daha fazla inisiyatif ve görev üstlenmesini istiyoruz. Bu kapsamda önemli çalışmalar gerçekleştirildi. ATO ve İŞKAD işbirliğiyle uzun süren bir çalışma döneminin ardından tamamlanan, 'Adanalı Kadınlar Mesleki ve Girişimcilik Eğitimi Alıyor, Kadın Girişimciler Kurumsallaşıyor' adlı proje de bu yöndeki çalışmalardan birisidir. Kadın girişimcilerin sayısının erkek girişimcilerin sayısıyla yarışır hale gelmesini istiyoruz. Türkiye'de kadınların istihdam oranı yaklaşık yüzde 25, bu rakamın kadın istihdam potansiyelinin ancak dörtte birinin kullanıldığını ortaya koyuyor. İnanıyorum ki dokuz ay sonra Türk ekonomisi ve iş dünyasının içerisinde yer alacak 250 kadın girişimcimiz sayesinde Türk ekonomisinin 2023 hedeflerini yakalaması daha da kolaylaşmış olacaktır."

Türkmen de Adana'da kadın girişimciliğinin artırılmasına yönelik çalışmalarının sürdüğü belirterek, daha önce de yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ATO ve İşkad 250 Kadına Girişimcilik Eğitimi Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement