Avrupa Birliği'nin Unutulmuş Kenti: Zagreb - Son Dakika
Güncel

Avrupa Birliği'nin Unutulmuş Kenti: Zagreb

Yılbaşının en güzel alternatifleri arasında yer alabilecek şehir 'Zagreb'in yeşil bir başkent olması dikkat çekiyor.

21.12.2015 09:18  Güncelleme: 14:57

Avusturya - Macaristan İmparatorluğu'nun izlerini taşıyan şehir Hırvatıstan'ın başkenti, 'Zagreb' yeşil bir başkent olması dikkat çekici. Yılbaşının en güzel alternatifleri arasında yer alan kentin bu seneki kış festivali sponsoru ise Türk Hava Yolları (THY) Şehir içi ulaşım genelde mavi tramvaylar ile sağlanıyor. Şehir'in adete başka sembolu haline gelmiş. Dalmaçya kıyılarından sonra Zagreb'e gelmek Ege sahillerinden sonra Ankara'ya gelmek gibi bir his yaşatıyor.

BİTMİŞ İLİŞKİLER MÜZESİNİ GÖRMEDEN DÖNMEYİN

Ban Jelacic Meydanı şehrin kalbi. Zagreb merkezi ikiye ayrılıyor: Yukarı Şehir (Gronji Grad) ve Aşağı Şehir (Donji Grad) olarak. Ban Jelacic Meydanı'nın hemen üstüne merdivenle çıktığınızda meşhur Dolac Pazarı, kimsenin 'gel abla' diye seslenmedigi kent pazarına sahip. Tkalciceva Caddesi ise gece gündüz Taksim kadar yoğun. "Museum of Broken Relationships" yani "bitmiş ilişkiler müzesi" Müze sevmeyenlerin bile ilgisini çekecek kadar yoğun. Dünya'nın dört bir yanından kişiler, biten ilişkilerine dair objeleri ilişkilerinin kısa bir hikayesi ile bu müzeye göndermişler.

HIRVATLARIN EN SEVDİĞİ 3 DİZİ

Her kahvenin yanında su vermek onların da kültürlerinde var. Hırvat kızlarının sevdigi şey arasında ise Türk kahvesi pişirmek. Hırvatistan'da Sıla, Binbir Gece, Muhteşem Yüzyıl en bilinen Türk dizileri. Hırvatlar, 3 diziyi yayınladığı saatlerde sokağa çıkmayacak kadar çok seviyor. Türk Resturantlarında mercimek köftesi Hurrem, çöp şiş ise Sultan Köfte olarak uyarlanmış. Hem göze hem de damagınıza hitap eden su böreği Balkanlara özgü ayrı bir tat taşıyor. Hediyelik eşyalar üzerinde bulunan 'Licitar' yani Hırvatlara özgü kalp sembolu şehirin logosu.

Zagreb Rlitice'e yolu mutlaka görülmesi gereken yer arasında.

Zagreb'ten kareler :












Haberler.com Şaziye Ceyhan

Avrupa Birliği\'nin Unutulmuş Kenti: Zagreb
Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avrupa Birliği'nin Unutulmuş Kenti: Zagreb - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement