Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika
Spor

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

BERLİN (AA) – Almanya 4. Futbol Ligi'nde (Regionaliga) mücadele eden ve yönetiminin çoğunluğu Türklerden oluşan Berliner Athletik Kulübü (BAK 07) RB Leipzig 2 takımına karşı oynadığı maça sığınmacıları davet etti.

13.09.2015 18:24

BERLİN (AA) – Almanya 4. Futbol Ligi'nde (Regionaliga) mücadele eden ve yönetiminin çoğunluğu Türklerden oluşan Berliner Athletik Kulübü (BAK 07) RB Leipzig 2 takımına karşı oynadığı maça sığınmacıları davet etti.

Berlin'de yurtlarda kalan çeşitli ülkelerden gelen çok sayıda sığınmacı karşılaşmayı heyecanla takip ederek BAK 07 lehine tezahüratlarda da bulundu.

BAK 07 karşılaşma kapsamında ürün ve bilet satışından elde edilecek tüm gelirlerin sığınmacılara bağışlanacağını açıkladı.

BAK 07 Başkanı Mehmet Ali Han, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sığınmacılara yardım ettikleri için mutlu olduğunu belirterek, "Bu bizim insanlık görevimiz. Sadece insanlık görevimiz. Bu insanları mutlu etmekten daha güzel bir şey yok. Hepsinin yüzleri gülüyor. Böyle bir organizasyonu insanlık adına yapmamız gerekirdi zaten" diye konuştu.

Sığınmacıların yaşamak için yurtlarından ayrıldığına işaret eden Han, "Savaş bölgesinden geliyor. Bunların aileleri mallarını satarak 4 çocuktan birini yaşaması için buraya gönderiyor" ifadesini kullandı.

Han, misafir olarak maçı izleyen sığınmacılara kulübün imkanı dahilinde giysi ve top gibi çeşitli hediyeler de verildiğini kaydetti.

Karşılaşmayı bazı eyalet ve federal meclis üyeleri ile Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen de takip etti.

Bu arada BAK 07 Kevin Kahlert'in golüyle maçtan 1-0 galip ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement