Avrupa Yatırım Bankası, Afrika için 456 milyar dolarlık yatırım ayırdı - Son Dakika
Güncel

Avrupa Yatırım Bankası, Afrika için 456 milyar dolarlık yatırım ayırdı

Avrupa Yatırım Bankası, Afrika için 456 milyar dolarlık yatırım ayırdı

Avrupa Yatırım Bankası, 2022'de Afrika genelinde kamu ve özel sektör yatırımları için 456 milyar ABD dolarından fazla kaynak ayırdığını duyurdu. Banka, Sahra Altı Afrika'daki fonun geçen yıl yeni iklim eylemi, temiz ulaşım, yenilenebilir enerji ve hedeflenen işletme alanlarında finansman sağladığını belirtti. AYB, geçen yıl Sahra Altı Afrika'ya sağladığı fonun yüzde 19'unun iklim eylemi ve çevresel sürdürülebilirliğe gittiğini açıkladı.

16.05.2023 12:18

NAİROBİ, 16 Mayıs (Xinhua) -- Avrupa Yatırım Bankası (AYB), 2022'de Afrika genelinde kamu ve özel sektör yatırımları için 4,56 milyar ABD dolarından fazla kaynak ayırdığını duyurdu.

Banka tarafından Kenya'nın başkenti Nairobi'de Pazartesi günü yapılan açıklamada, Sahra Altı Afrika'daki fonun, geçen yıl yeni iklim eylemi, temiz ulaşım, yenilenebilir enerji ve hedeflenen işletme alanlarında finansman sağladığı belirtildi.

Avrupa Birliği'nin üye devletlerinin sahip olduğu uzun vadeli finansman kurumu olan AYB, geçen yıl Sahra Altı Afrika'ya sağladığı fonun yüzde 19'unun iklim eylemi ve çevresel sürdürülebilirliğe gittiğini belirtti.

Açıklamada, "Örneğin, Madagaskar'da WeLight projesi, Madagaskar kırsalındaki 120'den fazla köyde 45.000'den fazla haneyi donatan mini güneş enerjisi şebekelerinin kurulumunu destekleyecek" denildi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Avrupa Yatırım Bankası, Afrika için 456 milyar dolarlık yatırım ayırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement