Avustralyalı Kanocu Türkiye'ye Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Avustralyalı Kanocu Türkiye'ye Ulaştı

Avustralyalı Kanocu Türkiye\'ye Ulaştı

50 bin kilometrelik yolu, 5 metrelik kanosuyla ırmak, deniz ve okyanuslar üzerinden 5 yılda kat etmeyi planlıyor.

20.08.2011 12:38

Almanya'dan ülkesi Avustralya'ya uzanan 50 bin kilometrelik yolu, 5 metrelik kanosuyla ırmak, deniz ve okyanuslar üzerinden 5 yılda kat etmeyi planlayan 43 yaşındaki kadın kanocu Sandy Robson, Türkiye'ye ulaştı.

Almanya'dan yola çıktıktan 96 gün sonra Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne ayak basan profesyonel kano eğitmeni Sandy Robson, burada projesini ve yolculuğunun ayrıntılarını gazetecilerle paylaştı. Oskar Speck adlı Alman'ın aynı yolculuğa 1932'de çıktığını ve 7 yılda tamamladığını kaydeden Robson, "Speck, 25-32 yaşları arasındayken tüm zamanların en şaşırtıcı ve en zor kano yolculuğunu yaparak tarihe geçti. Yolculuğa başladığında O 25 yaşındaydı. Ben de, 2 yıl daha kısa sürede turu tamamlayarak tarihe geçmek, hem daha ileri yaştakiler ile kadınların da böylesi zor bir işi başarabileceğini ispatlamak için yola koyuldum" dedi.

Avustralyalı Robzon, 14 Mayıs'ta Almanya'nın Ulm kenti sınırları içerisindeki Tuna Nehri'nden uzunluğu 5 metre genişliği 60 santimetre olan kanosuyla yola çıktığını söyledi. Bulgaristan'dan karayoluyla geçtiği Makedonya'nın Başkenti Üsküp'te kanosunu bu kez Vardar Nehri'ne indirdiğini belirten Robson, " Yunanistan'dan geçip, Ege kıyılarına ulaştım. Sık sık Yunan adalarında mola verdim. Yolculuğumun Rodos'taki molasının ardından Marmaris'e ulaştım" dedi.

"3 KEZ KÜREKLERİMİ KAYBETTİM"

Robson, yanında, internet bağlantısı özelliği olmayan cep telefonu dışında teknolojik alet taşımayan, en çok Ege açıklarında sert esen fırtına ve dev dalgalardan ötürü zorlandığını belirterek, şöyle dedi:

"Hep olabildiğince kıyılara yakın seyrediyorum. Mecburen açıkta seyredeceksem yola çok erken saatlerde çıkıyorum. Hava karardığında, yolculuğa ara veriyorum. Geceleri, bir yerleşim merkezine yakınsam orada, değilsem, en yakın kara parçasında kurduğum çadırımda geçiriyorum. Yanımda çadırım dışında sadece fotoğraf ve görüntü alabilen, internet erişimi olmayan cep telefonumu, birkaç yedek giyecek ve biraz da yiyecek taşıyorum. Şimdiye dek Ege açıklarında fırtınalar ve dalgalar yüzünden zorlandım. Hatta rüzgarın ve dalgaların etkisiyle 3 kez küreklerimi kaybettim. Yenisini alana dek ağaç dallarıyla kanomu idare ettim. "

Robson, yolculuğunun bundan sonraki bölümüne ilişkin ise şunları söyledi:

"Marmaris'ten sonra Antalya Kaş'a, oradan da Aralık ortasına kadar Kıbrıs'a geçmeyi planlıyorum. Böylece 50 bin kilometrelik yolun 3 bin kilometrelik bölümünü geride bırakmış olacağım. Bu bölümü yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyorum. Ardından yılbaşı tatilini ailemle birlikte Avustralya'da geçirdikten sonra yolculuğuma devam edeceğim. "

KORSANLAR DEĞİL, SPONSORSUZ OLMAK KORKUTTU

Kıbrıs'tan Suriye'ye geçerek başlayacağı turunun ikinci bölümünde, Fırat Nehri'nde, Basra Körfezi'nde, İran'da, Irak'ta Pakistan ve Hindistan sularında olacağını ifade eden Robson, bir soru üzerine, "Ne korsanlardan, ne ülkeler ve ülkelerarası gerginlikler beni korkutmuyor. Yolculuğumu mutlaka bir şekilde tamamlayacağım. Tek korkum, ihtiyacım olan maddi kaynağı yani sponsoru bulamamak. Çünkü, tüm param bitti. Yoksa yeterince cesaret ve gücüm var" diye konuştu. Marmaris'te 1 gece konaklayan Robson, ertesi sabah Antalya Kaş'a doğru yola çıktı.

DEB - Muğla/ Marmaris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avustralyalı Kanocu Türkiye'ye Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement