Ayakkabıcılar Çıraksızlıktan Şikayetçi - Son Dakika
Güncel

Ayakkabıcılar Çıraksızlıktan Şikayetçi

Ayakkabıcılar Çıraksızlıktan Şikayetçi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde ayakkabı tamircisi ustaları sektörlerinde yeni çırağın yetişmediğini gençlerin ayakkabıcılık mesleğine sıcak bakmadığını ifade ettiler.

03.02.2018 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde ayakkabı tamircisi ustaları sektörlerinde yeni çırağın yetişmediğini gençlerin ayakkabıcılık mesleğine sıcak bakmadığını ifade ettiler.

Zor ve aynı zamanda emeği zor bir meslek yaptığını söyleyen Fatsalı ayakkabıcı ustalarından Mevlüt Tetik, "Bireysel ayakkabı imalatçılığının geleceği parlak görünmüyor. Yanımızda istihdam edeceğimiz çırağa vereceğimiz para da sınırlı. Bu sebeple çocuklar, haklı olarak ayakkabı imalatçılığı yerine başka alanlara yöneliyorlar. Ülkemiz adeta Uzak Doğu ayakkabılarının cenneti haline getirildi, bu da imalatçılarımızın belini büktü. Ayrıca, dükkan kiraları, pazarlama sıkıntısı, eleman yetişmemesi ve teknolojiye ayak uyduramama sebebiyle imalatçılar bir bir azalmaya başladı" dedi.

Fatsa'da 30 yıldır ayakkabıcılık mesleğini sürdürdüğünü söyleyen Tetik, "Eskiden vatandaşlar özel ayakkabılar yaptırırlardı. Şimdi ise insanlar ayakkabıya hiç değer vermiyor. Herkes cebini düşünüyor ama ceplerini düşünürken de sağlıklarından oluyorlar. Ama kesinlikle içi ve dışı deri ayakkabıların tercih edilmesi lazım. Ortopedik ayakkabı tercih edilmeli. 25-20 30 TL'ye çin malı, kanserojen ayakkabılar var. insanlarımız bu ayakkabıların ucuzluğuna kanmasın. Teknoloji gelişti her şey makineleşti. Biz de makine kullanıyoruz ama işçilik de katıyoruz. Sağlık açısından taban astarından tutun da içine koyduğumuz deriye kadar her şey özel, el yapımı. İnsanlar 10 TL'ye ayakkabı alıyor, 10 TL'ye tamirat yaptırıyor. Hala sipariş üzerine ayakkabı yaptıran, meraklılar olsa da eskiye oranla işler düştü" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ayakkabıcılar Çıraksızlıktan Şikayetçi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement