Aydemir: Muhtarlarımız Milli İradenin Sesidir - Son Dakika
Yerel

Aydemir: Muhtarlarımız Milli İradenin Sesidir

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Muhtarlık, halka hizmette meşveret makamıdır.

04.04.2016 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 'Muhtarlık, halka hizmette meşveret makamıdır. Muhtarlarımız, toplumsal ihtiyaç ve beklentilerin sözcüsü, ortak aklın temsilcileridir. Cemiyet feraset ve basiretinin ifadeleridir' dedi.

MUHTARLIK KURUMU

Halka hizmette muhtarlık müessesinin hayati bir fonksiyona sahip olduğu, halkın nabzını tutan kurumsal bir işlevi yerine getirdiğini dile getiren Milletvekili Aydemir, 'Bizim kültür ıstılahımızda 'AK Sakallılar' diye ifade bulan, toplumsal idrak ve izanı temsil eden kurumun, bugünkü karşılığı olan muhtarlık müessesi, halka hizmetin rotasını belirleyici bir görevi kaydetmektedir' diye konuştu.

AYDEMİR MUHTARLAR DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Erzurum Muhtarlar Derneği'ni ziyaret ederek, Başkan Cemal Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle istişare etti. Muhtarların beklenti ve hizmet yorumlarının gündem oluşturduğu ziyarette, hizmetlerin halka zamanında ve yerinde ulaştırılması konusu ele alındı.

MUHTARLARDAN ÖDENEK TEŞEKKÜRÜ

Daha önce sembolik olan ödeneklerinin AK Parti iktidarı döneminde bin 300 TL'ye yükseltilmesinden memnuniyet duyduklarını belirten muhtarlar, uygulamaya konulan muhtarlık ofisi projesi ve hizmet frekansının güçlendirilmesini sağlayan teknolojik altyapıdan ötürü AK İktidara minnettar olduklarını bildirdiler.

MUHTARLIĞA AK YAKLAŞIM

AK Parti dönemiyle birlikte, muhtarlığın, gerçek manasında bir kimliğe kavuştuğunu, istişare makamı haline geldiğini aktaran Muhtarlar, Muhtarlık kurumuna gösterilen AK Yaklaşıma minnettar olduklarını vurguladılar.

AYDEMİR'İN DEĞERLENDİRMESİ

Görüşme sonrasında bir değerlendirme yapan AK Parti Milletvekili Aydemir, 'Demokrasiyi ifade eden, millete hizmette en mühim köşe taşlarından olan Muhtarlarımız, belediye başkanlarımızın, milletvekillerimizin de tabii hizmet partnerleridirler. Hafta sonu bu kardeşlerimizle Erzurum'u konuştuk. AK Hizmetlerin millete ulaştırılmasında çok daha kestirmeden nelerin yapılacağını danıştık. Millet adına hizmet üreten muhtarlarımıza müteşekkiriz' dedi.

MUHTARLARIMIZIN HASSASİYETLERİNİ PAYLAŞIYORUZ

AK Dava çerçevesinde muhtarlık müessesesine tarihi ve milli kültür temelli bir fonksiyon kazandırıldığını kaydeden Milletvekili Aydemir, 'Muhtar ihtiyar eden kimsedir. Yani hayır tercihini yönlendiren, milli iradeyi temsil eden 'seçkin'dir. Biz bu kurumu ve temsilcilerini böyle görüyor ve onların hizmet üretmedeki hassasiyetlerini paylaşıyoruz.' dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydemir: Muhtarlarımız Milli İradenin Sesidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement