Aydın Barosu'ndan Şehit Yakınları ve Gazilere Avukatlık Hizmeti - Son Dakika
Güncel

Aydın Barosu'ndan Şehit Yakınları ve Gazilere Avukatlık Hizmeti

Aydın Barosu\'ndan Şehit Yakınları ve Gazilere Avukatlık Hizmeti

Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, baro olarak gazi ve şehit yakınları için ücretsiz hukuki yardım ile avukatlık hizmetinde bulunacaklarını bildirdi.

01.04.2016 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, baro olarak gazi ve şehit yakınları için ücretsiz hukuki yardım ile avukatlık hizmetinde bulunacaklarını bildirdi.

Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit ve gazilere ödenemeyecek bir vefa borcu olduğunu söyleyerek, Aydın Barosu olarak gazi ve şehit yakınları için ücretsiz hukuk hizmeti vermek için karar aldıklarını belirtti.

Yönetim kurulunun oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda gazi ve birinci dereceden şehit yakınlarına ulaşabilmek için ilgili kurumlarla iletişime geçtiklerini aktaran Bozkurt, şöyle konuştu:

"Meslektaşlarımıza gerek mesajla gerek baromuzun sosyal medya üzerindeki hesabından ulaşarak gönüllü avukat listesi oluşturacağımızı bildirdik ve gönüllü olmak isteyen meslektaşlarımızın isimlerini yazmalarını talep ettik. Sevinerek söylemek istiyorum, biz gönüllü avukatlık listesi oluşturacağımızı ilan etmeden ve yönetim kurulu kararını ayrıntılarını daha sonra ileteceğimizi söylememize rağmen birçok meslektaşımız hatta Türkiye'nin başka yerinden avukat arkadaşlarımız gönüllü olmak istediklerini söylediler."

Bozkurt, baro olarak şehit yakınları ve gaziler için üzerilerine düşen bütün sorumluluğu yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Hazırlık aşamasının 8 Nisan'da tamamlanacağını aktaran Bozkurt, bu süre içerisinde de kendilerine başvuran bir gaziye gönüllü bir meslektaşı tarafından ücretsiz hukuk hizmeti verildiğini söyledi.

Bozkurt, ücretsiz hukuki yardım ve avukatlık hizmetini şehit yakınları ve gazilere mektupla da bildireceklerini anlatarak, "Ticari olmayan bütün uyuşmazlıklarla ilgili hukuki konularda, şehit yakınları ve gazilerimiz ücretsiz hukuki yardımda ile avukatlık görevlendirilmesinde bulunacağız, ihtiyaç duyduklarında baromuza başvurmaları yeterli." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın Barosu'ndan Şehit Yakınları ve Gazilere Avukatlık Hizmeti - Son Dakika


Advertisement