Aydın'da Küsi Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Aydın'da Küsi Toplantısı Yapıldı

Aydın\'da Küsi Toplantısı Yapıldı

Aydın Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı, Adnan Menderes Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleşti.

30.12.2017 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı, Adnan Menderes Üniversitesi Senato Salonu'nda gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliğinin çok önemli olduğunu belirterek, "Akademisyen arkadaşlarımızın her birisinin kendi alanları ile ilgili çok değerli araştırmaları var. Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) de önemli işler yapılıyor. Onlar bir taraftan araştırma geliştirme ihtiyacı içindeler diğer taraftan da dünyadaki gelişmeleri yakından takip etme arzusundalar. Bu anlamda kamu-üniversite-sanayi işbirliği çok önemli." dedi.

Ortak çalışmalar noktasında Üniversite olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan; "Üniversitemiz öğrencilerinin ilginç projeleri var, biz bunlara destek vermek istiyoruz. Yapılacak işlerden bir tanesi intörn mühendislik yani öğrencilerimizin son bir yılını sanayide pratik yaparak geçirebilmeleridir. Son zamanlarda tarım ve sağlık sektöründe firmalarımızla önemli danışmanlık protokolleri imzalıyoruz. Uluslararası proje üreten ve Ar-ge çalışmalarında bizzat sahada bulunan birçok öğretim üyemiz var." dedi.

Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Tunay Çoban, Aydın'ın üreten değil, tüketen bir il olduğunu vurguladığı konuşmasında, Türkiye'nin üniversite-sanayi işbirliğinde çok başarılı olmadığını belirterek bu konuda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yeni bir arayış içerisinde olduğunu söyledi.

ADÜ Teknokent Genel Müdürü ADÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemal İyem, Teknokent hakkındaki bilgilendirme sunumunda Türkiye'de 69 Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde toplam 4546 firmanın faaliyet gösterdiğini söyleyerek, tamamlanan ve devam eden proje sayıları, toplam ihracat rakamları hakkında istatistiki verileri paylaştı. Doç. Dr. İyem, "ADÜ Teknokentin temel amacı teknolojik bilgi üretmektir, bu bağlamda fikirleri ticarileştirmek istiyoruz, raflardaki projeleri değerlendirmek istiyoruz. Üniversitemizin stratejik planı dahilinde, turizm ve tarım alanlarında sektörel bir Teknokent olmak istiyoruz." dedi.

Toplantıya Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Vali Yardımcısı Ediz Sürücü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Halil Kırnak, ADÜ Genel Sekreter v. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür v. Tunay Çoban, ADÜ Teknokent Genel Müdürü ADÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemal İyem, ADÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslı Yorulmaz, oda başkanları, OSB temsilcileri ve öğretim üyeleri katıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aydın'da Küsi Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement