Aydınlı Şehit Evinde Büyük Acı - Son Dakika
Güncel

Aydınlı Şehit Evinde Büyük Acı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde şehit düşen er Mehmet Ali Tosun'un (21), Aydın Tepecik Beldesi'ndeki baba ocağında gözyaşları sel oldu.

20.06.2010 17:37

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde şehit düşen er Mehmet Ali Tosun'un (21), Aydın Tepecik Beldesi'ndeki baba ocağında gözyaşları sel oldu.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Aydın Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, İl Müftüsü Hıdır Bayrak ve çok sayıda askeri personel şehit er Mehmet Ali Tosun'un baba evine giderek ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, ''Acınızı paylaşıyoruz. Hepimizin içi kan ağlıyor. Biz sizlerin de gücüyle savaşmaya devam edeceğiz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Gece gündüz şehit ailelerinin yanındayız' dedi.

Acılı baba Abdullah Tosun da oğlu ile en son Regaip Kandili gecesi konuştuğunu, son zamanlarda sürekli, ''Ben şehit düşebilirim. Bir daha evimize dönemeyebilirim. Hepiniz Allaha emanet olun. Benim için bol bol dua edin' dediğini aktarırken, ''Acımız çok büyük. Ben de bugün oğlumla babalar gününde konuşmak isterdim. Yavrumun sesini duymak isterdim. İzine çıkıp gelmeyi düşünüyordu. Ama şimdi cansız bedeni geliyor. Vatan sağolsun. Başımız sağolsun. Terör artık son bulsun. Babalar, analar, ağlamasın' diye konuştu.

Mehmet Ali'nin askere giderken evin çatısına Türk bayrağı astığını ve ''Ben gelinceye kadar bunu indirmeyin' dediğini anlatan baba Tosun, ''Oğlumun dediği gibi o bayrağı buradan hiç çıkarmayacağız' dedi.

Bu arada, şehit ailesinin yakınlarından bazıları cenaze törenlerinin yarına kalmasına tepki gösterdi. Acılı şehit yakını, ''Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin bir tane mi uçağı var. Evlatlarımız bu vatan için canlarını feda etmedi mi. Neden cenazemiz yarına bırakılıyor' dedi.

Gözyaşlarının sel olduğu Tosun ailesinin evinin önünde 112 Acil Servis'e ait bir ambulans beklerken, şehit cenazesinin ise bugün saat 19.00'da Aydın'a geleceği, yarın kent merkezinde bulunan Bey Camii'nde öğlende kılınacak namazın ardından, törenle Tepecik Beldesi Mezarlığı'na defnedileceği bildirildi.

MİLASLI ŞEHİDİN EVİNDE GÖZYAŞI SEL OLDU

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi´nde düzenlenen terörist saldırıda şehit düşen Milaslı Sabahattin Derin'in baba ocağında gözyaşı sel oldu, teröre lanet yağdı. Derin'in 21 yaşındaki kardeşi Ufuk Derin ''Beni de alsınlar askere. Kardeşimin intikamını alacağım. Bu vatanı teslim etmeyeceğiz' diye feryat etti. Muğla CHP Milletvekili Fevzi Topuz, siyasi iradenin suçu Türk Silahlı Kuvvetleri´ne yüklemeye çalıştığını belirterek ''Akan kanın durdurulmasındaki başarısızlığa hükümet kılıf uydurmaya çalışacağına Ortadoğu´da terör örgütünü kimler maşa ve taşeron olarak kullanıyor, onu bulmaya ve şehit cenazelerini durdurmaya çalışsın' dedi.

Şemdinli´nin Günyazı Köyü´nün Irak sınırında yer alan, Tanyolu Mezrası´ndaki sınır bölüğü üs bölgesine yapılan terörist saldırıda şehit olan 23 yaşındaki Sabahattin Derin'in, Milas'ın İsmet Paşa Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki evi acıyı paylaşmak isteyenlerin akınına uğradı. Muğla Valisi Fatih Şahin, Kaymakam Bahattin Atçı, Milas Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Tokat da acılı aileyi ziyaret etti. 7 aylık asker olan Sabahattin Derin'in annesi Melek Derin (48), babası kamyon şoförü Yaşar Derin ve sanayide işçi olarak çalışan erkek kardeşi Ufuk Derin (21) saatlerce gözyaşı döktü, sinir krizi geçirdi.

Acılı baba Yaşar Derin ''İki oğlumdan birini vatana feda ettim. İkincisini de feda ederim. Ancak Başbakana, Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Bu akan kanı durdursunlar. Hainlerin yanına bırakmasınlar' dedi. Oğlu Sabahattin Derin´le en son 12 Haziran Cumartesi günü konuştuklarını belirten anne Melek Derin de ''Oğlum 'Anne şimdi melemen yaptık, kızartma yaptık yiyoruz. Bu akşam çıkacağız. Bu son yemeğimiz mi olur bilmiyorum. Bölgede çok hareketlilik var. Kardeşim Ufuk otomobil istiyordu. Mutlaka alın. Kardeşimi benim yerime bolca öp. Senin de kokunu özledim annem' dedi. Oğlumun şehit olacağı korkusu yüreğimde vardı' diye konuştu.

Yakınlarının güçlükle sakinleştirmeye çalıştığı Sabahattin Derin´in erkek kardeşi Ufuk Derin de ''Beni de alsınlar askere. Kardeşimin intikamını alacağım. Bu vatanı teslim etmeyeceğiz' diye feryat etti.

Acılı aileyi ziyaret eden Muğla CHP Milletvekili Fevzi Topuz da siyasi iradenin suçu Türk Silahlı Kuvvetleri´ne yüklemeye çalıştığını belirterek ''Akan kanın durdurulmasındaki başarısızlığa hükümet kılıf uydurmaya çalışacağına Ortadoğu´da terör örgütünü kimler maşa ve taşeron olarak kullanıyor, onu bulmaya ve şehit cenazelerini durdurmaya çalışsın. Binlerce aile askerdeki evlatlarının şehit olduğu haberine alma korkusuyla yaşıyor. Siyasiler artık her gün açılım adı altında taviz verilerek bu sorunun çözülemeyeceğini anlamalı' diye konuştu.

Cenazesinin bugün 19.00 sıralarında Milas´a getireleceği belirtilen Selahattin Derin için yarın (pazartesi) mezun olduğu Fatih İlköğretim Okulu'nda tören düzenlenecek. Şehit erin cenazesi okuldaki tören ve Zeytuni Camii´nde kılınacak öğle namazından sonra Milas Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ŞEHİT YAKINLARI TERÖRÜ LANETLEDİ

KAHRAMANMARAŞ'ta şehit yakınları ve terör gazileri, 12 Mehmetçik'in şehit düştüğü hain PKK saldırılarını protesto ederken, 1994'te Tunceli'de şehit düşen Er Erdoğan Korkmaz'ın kızı 17 yaşındaki Ergül Yadigar Korkmaz, dernek binasındaki panoda babasının fotoğrafına karnesini ve teşekkür belgesini gösterip, gözyaşlarıyla terörü lanetledi. Doğum gününde babasının şehit düştüğünü söyleyen Ergül Yadigar Korkmaz, "Bugün Babalar Günü ve ben babasızım. Neden benim babam yok? Başbakana sesleniyorum; Yeter artık bu kan dursun! Durduramıyorlarsa beni de askere alsınlar" diyerek hıçkırıklara boğuldu. Genç kızın gözyaşları şehit yakınlarının da yüreğini dağladı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi'nde şehit yakınları ve terör gazileri, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde ve Elazığ'da hain PKK saldırılarında 12 askerin şehit edilmesini protesto etti. Dernek binası önünde toplanan şehit yakınları, ellerinde Türk bayraklarını dalgalandırıp, terör örgütü PKK'ya lanet yağdırdı.

Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman, şehitlere rahmet, yakınlarına sabır dilerken, " İmralı'dan emirler yağdıran eli kanlı bebek katilinin talimatları doğrultusunda saldırılarını arttıran kanlı terör örgütü, bizler var oldukça emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bebek katilinin ayrıcalıklı mahk¹m statüsüne son verilmelidir. Muhatap alınması çabası içerisinde olan bebek katilini devletimiz asla muhatap almamalıdır. Yüce meclisimiz toplanarak ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan terör eylemlerine yeniden idam cezası getirilmeli ve başta eli kanlı bebek katili olmak üzere örgüt elebaşları 24 saat içerisinde idam edilmelidir" dedi.

Protesto gösterisinde teröre lanet yağdıranlar arasında 1994'te Tunceli'de şehit düşen Er Erdoğan Korkmaz'ın kızı 17 yaşındaki Ergül Yadigar Korkmaz da vardı. Şehit kızı Ergül Yadigar Korkmaz, elinde karnesi ve teşekkür belgesiyle eyleme katıldı. Doğum gününde babasının şehit düştüğünü söyleyen Ergül Yadigar Korkmaz, " Herkes karnesini babasına gösterirken ben sadece anneme gösterebildim. Bugün ise Babalar Günü olmasına rağmen ben babasızım. Bugün ise Babalar Günü olmasına rağmen ben babasızım. Buradan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum; neden benim babam yok? Yeter artık bu kan dursun! Durduramıyorlarsa beni de askere alsınlar. Babamın görevini ben devralayım "diye konuştu. Gözyaşlarına hakim olamayan Ergül Yadigar Korkmaz,dernek binasındaki panoda babasının fotoğrafına karnesini ve teşekkür belgesini göstererek, hıçkrıklara boğuldu.

1995'te Hakkari'de şehit düşen Er Ali Gök'ün annesi 70 yaşınd7aki Lütfiye Gök ise yaptığı duygu dolu konuşma ile şehit annelerinin duygularına tercüman oldu. Lütfiye Gök, "

"Türkiye Büyük Millet Meclisi size sesleniyorum; anneleri artık ağlatmayın!.. Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan sana sesleniyorum; bu duruma artık dur deyin!.. Annelerin, babaların, bacıların, kardeşlerin, eşlerin ve çocukların ciğerlerini yakmayın. Gerekiyorsa asın kesin, gerekirse ben de askere giderim, ama bu durumu mutlaka çözüme kavuşturun. Bizim askerlerimize artık eller uzanmasın, uzanan elleri de devletimiz kırsın. Devlet büyüklerine hiç bir şey olmuyor, olan ana kuzularına oluyor" diye tepkisini yansıttı.

AYDIN- MİLAS, KAHRAMANMARAŞ, (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydınlı Şehit Evinde Büyük Acı - Son Dakika


Advertisement