Ayhan Şahenk Vakfı Sağlık Hizmetlerinden Mobil Hizmet - Son Dakika
Güncel

Ayhan Şahenk Vakfı Sağlık Hizmetlerinden Mobil Hizmet

Niğde'de, Ayhan Şahenk Vakfı Sağlık Hizmetleri mobil araçlarında vatandaşların göz ve genel sağlık muayenesi yapıldı.

03.04.2017 23:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de, Ayhan Şahenk Vakfı Sağlık Hizmetleri mobil araçlarında vatandaşların göz ve genel sağlık muayenesi yapıldı.

Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Erarslan, Ömer Halisdemir Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlık araçlarının 1997 yılından beri aralıksız olarak vatandaşa her gün hizmet götürdüğünü söyledi.

Erarslan, araçların birinde göz diğerinde ise genel muayene yapıldığını belirterek, "Göz muayenesi yapılan araçta ameliyat aşamasına gelinceye kadarki bütün işlemleri yapabiliyoruz. Genel muayene aracında da kan tahlili, idrar tahlili, biyokimya analizleri, EKG çekimi gibi, hastaların içeri girdiği zaman doktorun ihtiyaç duyduğu bütün bilgileri anında elde edebileceği bir imkan var." dedi.

Mobil araçlarda vakfa ait kadrolu uzman doktorlar ile tecrübeli hemşirelerin çalıştığını belirten Erarslan, şöyle konuştu:

"Bu çalışma, dünyada örneği olmayan, yani her sabah kalkıp ihtiyacı olan insanlara sağlık hizmeti götüren dünyada başka bir sağlık kuruluşu yoktur. Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye Halk Sağlığı kurumuyla imzalanan bir protokol çerçevesinde gerçekleştiriliyor. ve yıl içerisinde nerelere gideceği belli olan planlı bir çalışma. Niğde merkezde iki gün ve ilçelerinde birer gün olmak üzere çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar toplam 423 kişiyi muayene ettik. Sayı biraz az gibi görünüyor ama biz bir hastaya ayrılması gereken süre kadar süre ayırıyoruz. Yapılması gereken tahlilleri ve EKG çekimler gibi sayı bu yüzden az oluyor. Buradan bir hasta çıktığı zaman bütün tahlilleri, EKG'si ve doktorun muayene sonuçlarını elde etmiş ve buradan olumlu sonuçla çıkmış oluyor. Bu çalışmalar sırasında bugüne kadar tespit edilmeyen ve bu çalışmalar sırasında ortaya çıkan bir takım hastalıklar da ortaya çıkıyor. Bu hastalığın önlenmesi için de hasta doğru bir şekilde yönlendiriliyor. Vatandaşın ilgisi yoğun. Hastalara numara vererek, belli bir sıraya göre alıyoruz."

Muayene olmak için gelen Cumali Tunçbilek (65), göz muayenesi olduğunu ifade ederek, "Şimdide dahiliyeye muayene olacağım. Uygulama çok iyi, sebep olandan Allah razı olsun, teşekkür ederim." dedi.

Hacer Çiçek ise, gözünden rahatsız olduğunu kaydederek, "Dahiliyenin olduğunu da duydum. Muayenenin 20 dakika ve yoğun olduğunu duyunca bende sıra aldım. Buranın ilgisi daha çok, kan tahlili, röntgen, her şey içinde. Çok güzel hizmet, teşekkür ediyorum."

Ayhan Şahenk Vakfı Sağlık Hizmetlerinden Mobil Hizmet
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ayhan Şahenk Vakfı Sağlık Hizmetlerinden Mobil Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement