Aykut Eken, Dünya Fahri Konsoloslar Federasyonu Başkanlığına Oy Birliği İle Tekrar Seçildi - Son Dakika
Güncel

Aykut Eken, Dünya Fahri Konsoloslar Federasyonu Başkanlığına Oy Birliği İle Tekrar Seçildi

Aykut Eken, Dünya Fahri Konsoloslar Federasyonu Başkanlığına Oy Birliği İle Tekrar Seçildi

Türkiye'nin Jamaika Fahri Başkonsolosu Aykut Eken,3 sene sürecek Dünya Fahri Konsoloslar Federasyonu başkanlığına oy birliği ile tekrar seçildi.

31.10.2018 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belçika'nın Brüksel kentindeki Brussels Town Hall'da başlayan, Senato'da devam eden 12. FICAC Genel Kurulu toplantısına tüm dünyadan 200'den fazla delege katıldı. Senatodaki toplantıda Aykut Eken'e "Doctor Honoris Causa in International Relations" Fahri Doktora Unvanı da verildi. 11. Genel Kurul, 2015 senesinde İstanbul'da yapılmıştı.

Dünya Fahri Konsolosları Federasyonu, 2 Ekim 1982'de Kopenhag şehrinde Finlandiya, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Norveç, İsveç ve Danimarka'nın katılımıyla kuruldu. Tüm dünyadaki fahri konsolosların sorumluluklarını, statülerini, haklarını, güvenlik ve güvenilirliklerini belli bir standarda taşımak ve bunu diplomatik hayatta tescil edilmesini sağlamak amacıyla kurulan federasyon, ülkeler arası ilişkilerde potansiyel güçlerin pozitif olarak değerlendirmenin farkındalığını yaratmak, barışçıl bir dünya için etkin rol oynamaların bilincini yaygınlaştırmak gibi bir misyona da sahip.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aykut Eken, Dünya Fahri Konsoloslar Federasyonu Başkanlığına Oy Birliği İle Tekrar Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement