Ayvalık'ta 5 Aralık Konferansı - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta 5 Aralık Konferansı

Ayvalık\'ta 5 Aralık Konferansı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 5 Aralık Kadının Seçme ve Seçilme Hakkı'nın Tanınmasının 79.Yıldönümü sebebiyle Ayvalık Belediyesi tarafından 'Türkiye'nin Aydınlık Kadınları' isimli bir konferans düzenlendi.
Bu anlamlı günün 79.yıldönümü...

06.12.2013 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 5 Aralık Kadının Seçme ve Seçilme Hakkı'nın Tanınmasının 79. Yıldönümü sebebiyle Ayvalık Belediyesi tarafından 'Türkiye'nin Aydınlık Kadınları' isimli bir konferans düzenlendi.

Bu anlamlı günün 79. yıldönümü sebebiyle Saat 14.00'de İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel ve Akademisyen Gülay Talaslı "Türkiye'nin Aydınlık Kadınları" Konferansı ile Ayvalıklılarla buluştu. Konferans başlamadan önce günün önemine dair mini bir belgeselin gösterimi yapıldı. Panel öncesi açılış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen; "Günümüzde her ne kadar kadın; siyasetten uzak tutulmak, sosyal ve iş hayatının dışına itilmek istense de, sen çocuk doğur evde bak dense de, iktidar partisinin Atatürk'ü ve devrimlerini kabul etmeyen kadın milletvekilleri, Atatürk'ün tanıdığı seçme ve seçilme hakkı sayesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girip kadın hakları ve özgürlükler konusunda ahkam kesse de, biz her zaman Atatürk'ün yolunda doğru ve dürüst siyaset ile kadınların yanında duracak, kadın haklarının savunuculuğunu üstleneceğiz." ifadelerini kullandı.

BELEDİYE MECLİSİ'NDE YÜZDE 50 KADIN SÖZÜ

Mecliste kadınların artmasını, yönetime katılmasını isteyen Türközen; "Çünkü biz istiyoruz ki, nasıl sokakta, çarşıda, pazarda kadın erkek eşitsek nüfus olarak, yerel yönetimin meclisinde kentimizi birlikte yönetirken de eşit olalım. Bu yerel seçimlerde en büyük isteğim başta Ayvalık'ımız olmak üzere tüm ilçe ve il meclislerinde yüzde 50 kadın meclis üyesi olmasıdır. Pozitif ayrımcılığa gerek kalmadan, kota kullanmadan, hür iradeleri ile kadınlar yönetime katılmalıdırlar. Ben de bu konunun en büyük destekçisi olacağımın buradan sizlerin huzurunda, Hasan Bülent Türközen olarak sözünü veriyorum" dedi.

Birçok dil, öykü, çocuk kitabı yazan aynı zamanda Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Sevgi Özel; Başkan Türközen'e teşekkür edip, yerel seçimlerde başarılar diledikten sonra Cumhuriyet Kadını'na dair değerlendirmelerde bulundu. Hükümet politikalarını eleştiren Özel, keyifli anılarını da paylaştı. Gülay Talaslı ise akademisyen olmasının yanı sıra 1996 yılında yayınladığı araştırma kitabı "Siyaset Çıkmazında Kadın", oldukça yankı bulmuştu. Kadına, kadının seçme ve seçilme hakkını kullanma sürecine ve siyasetteki yerine ilişkin değerlendirmeler yapan Talaslı da organizasyonu düzenleyen Ayvalık Belediyesi'ne teşekkür etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta 5 Aralık Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement