Ayvalık'ta Zeytin Müzesi İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Zeytin Müzesi İlgi Gördü

Ayvalık\'ta Zeytin Müzesi İlgi Gördü

Türkiye'nin önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, belediyenin, geçtiğimiz yıl açtığı zeytin müzesi ilgi gördü.
İlçenin Armutçuk semtinde belediye tarafından kurulan müze, çok sayıda vatandaş tarafından ziyaret...

06.12.2013 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, belediyenin, geçtiğimiz yıl açtığı zeytin müzesi ilgi gördü.

İlçenin Armutçuk semtinde belediye tarafından kurulan müze, çok sayıda vatandaş tarafından ziyaret edilirken, eski zeytin işleme teknikleri konusunda bilgiler veriliyor. Ayvalık'ta, günümüzde kullanılmayan taş baskı sistemi müzede sergileniyor. Eski zeytin işleme tesislerinde yer alan pek çok eşyanın yer aldığı müze, çok sayıdaki meraklının uğrak yeri oldu. Müzeyi ilginç bulduğunu anlatan Anise Polat, "Bu gün buraya çok eskide zeytin işlemeciliğini görmek için geldik. Bizi getiren hocamıza teşekkür ediyoruz. Burası gerçekten çok güzel. Geldiğimize değdi. Gördüğümüz şeyler de güzel di" dedi.

Mehmet Özdemir de, "Bu gün buraya zeytinyağının tarihi gelişmelerini görmek için geldik. Müzemiz çok canlı. Çok güzel şeyler, beğendiğimiz örnekler var. Zeytinciliğin zeytinyağının tarihi gelişimini burada çok örnekleriyle gördük. Çok güzel örnekler bir araya toplanmış. İnsanlara çok güzel açıklayıcı bilgiler veriyor. Burada çok güzel şeyler öğrendik. Mesela zeytinyağının nasıl saklandığını bilmiyorduk. Burada öğrendik. Zeytinyağı nasıl elde edilir bunu bilmiyorduk. Burada öğrendik. Çok memnun olduk. Çok faydalı bir gezi oldu. Teşekkür ederim" dedi.

Müze Görevlisi Güher Pekinli de, "Ayvalık Zeytin Müzesi, 2012 yılında Ayvalık Belediye başkanı Hasan Bülent Türközen tarafından açılmıştır. Ayvalık zeytin Müzesi aslında Vakıflar bankası Fabrikası olarak geçmektedir. Fakat şu anda Ayvalık Zeytin Müzesi olarak bilinmektedir. Ayvalık'a böyle bir katkı da bulunduğu için başkanımız Hasan Bülent Türközen'e çok teşekkür ediyoruz. Ayvalık denildiği zaman zaten akla zeytinyağı geldiği için böyle bir müzenin Ayvalık'a katılması bizim için çok önemli. Müzemiz çok ilgi görmektedir. Konuklarımız, misafirlerimiz geliyor. Müzeyi gezdiriyoruz. Müzemizi tanıtıyoruz. Ayvalık'la ilgili bilgiler veriyoruz. Zeytinyağını anlatıyoruz. Zeytinin nasıl üretildiğiyle ilgili bilgiler veriyoruz" dedi.

Ziyaretçilerden Önal Aksoy da, "Ayvalık zeytin müzesini arkadaşlarla gezdik. Zeytinyağının nasıl elde edilişi durumunu gördük. Taş baskının nasıl meydana geldiğini öğrendik. Çok güzel bir gezi oldu. Geziyi düzenleyen Haşmet Hocamıza teşekkür ediyorum. ve tüm emeği geçen arkadaşlara halk eğitim merkezine teşekkür eder saygılar sunarım" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Zeytin Müzesi İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement