Azerbaycan'da, 3. Kültürlerarası Diyalog Forumu Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan'da, 3. Kültürlerarası Diyalog Forumu Düzenlendi

Azerbaycan\'da, 3. Kültürlerarası Diyalog Forumu Düzenlendi

Azerbaycan'da, 3. Kültürlerarası Diyalog Forumu düzenlendi Azerbaycan'da, 3. Kültürlerarası Diyalog Forumu, Azerbaycan 'ın Başkenti Bakü'de düzenlendi.

18.05.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'da, 3. Kültürlerarası Diyalog Forumu düzenlendi

Azerbaycan'da, 3. Kültürlerarası Diyalog Forumu, Azerbaycan 'ın Başkenti Bakü'de düzenlendi.

Haydar Aliyev Kültür Merkezi'nde düzenlenen foruma, Cumhurbaşkanı Aliyev'in yanı sıra BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Nassir Abdulaziz El Nasır, UNESCO Genel Direktörü İrina Bokova, İSESCO Genel Direktörü Abdulaziz Osman Al-Tuveycri, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad bin Amin Medeni, Azerbaycanlı bakan ve milletvekilleriyle 100'ün üzerinde ülkeden 500'den fazla davetli katıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev konferanstaki konuşmasında, Dünyadaki bazı gelişmelerin tedirginlik doğurduğunu ifade ederek, Çok kültürlülüğün alternatifi yoktur. Bu kültürün daha da yaygınlaşması için sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düşüyor. Bazı durumlarda dini çatışmalar bilinçli şekilde büyütülüyor ve yaygınlaştırılıyor. Kanaat önderlerinin, etkin insanların çatışmaların önüne geçilmesi için daha fazla sorumluluk alması lazım. dedi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mehriban Aliyeva UNESCO'nun 'Farklılıkla Anlaşalım kitabının tanıtımı törenine katıldı.

UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova tanıtım töreninde konuşma yaptıktan sonra Azerbaycan 'Kelağayı sanatının UNESCO'nun maddi olmayan kültürel miras üzere temsilci listesine dahil edilmesini onaylayan belgeyi Mehriban Aliyeva'ya sundu. Uluslararası ortak kurumlar Forumun sembolü ile ödüllendirildiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Azerbaycan'da, 3. Kültürlerarası Diyalog Forumu Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement